Σάββατο, 28 Απριλίου 2018

Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και αγώνα.Ανακοίνωση Δασικών Σωματείων .

Tα σημερινά «κεκτημένα» στην εργασία δεν μας χαρίστηκαν αλλά κατακτήθηκαν με αγώνες. 

Χρειάστηκαν θυσίες για να έχουμε την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της δωρεάν Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού κ.ά. 
Στη χώρα μας τα οκτώ τελευταία χρόνια οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί, οι γυναίκες και οι νέοι, πληρώνουν τις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας που έχουν οδηγήσει το 1/3 του πληθυσμού στην εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. 
Το κράτος Πρόνοιας, η Υγεία, η Παιδεία, η Κοινωνική Ασφάλιση, τα εργασιακά δικαιώματα και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες στοχοποιούνται. 
Οι συλλογικές συμβάσεις υποβαθμίζονται. 
Η δημόσια περιουσία εκποιείται ή ιδιωτικοποιείται αντί πινακίου φακής. 
Η φοροεπιδρομή για μισθωτούς και συνταξιούχους οξύνεται, οι συντάξεις αναμενεται να μειωθούν ακόμα και όπως φαίνεται το «success story» για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια για εμάς όλους τους εργαζόμενους είναι υπόθεση «άνευ περιεχομένου» που χρησιμεύει μόνο για τις προεκλογικές ανάγκες της κυβέρνησης. Στον φετινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς πρέπει να κυριαρχήσει η θέληση για ανατροπή αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών. 
Με ενότητα όλων των δυνάμεων της εργασίας Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους, τους επιστήμονες με όλο την παραγωγική βάση, καλούμαστε να συμμετάσχουμε ενωμένοι στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν σε όλη τη Χώρα.
 Διαβάστε περισσότερα παρακάτω ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου