Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ συνεχίζουμε την απεργία-αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης !

Με αφορμή το σημερινό έγγραφο της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου -Δυτ. Μακεδονίας κ. Ευταξά που ζητάει τις εκθέσεις αξιολόγησης των υπαλλήλων ως τη Δευτέρα 12-1-2015 .η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων (Π.Ο.Δ.)Ενημερώνει τους συναδέλφους δασοφύλακες ότι είναι το τελευταίο εξώδικο που πληρώνουμε από τη τσέπη μας. Δυστυχώς σχεδόν το 80% των συναδέλφων δεν ανταποκρίθηκαν στη ενίσχυση της ομοσπονδίας με 5 ευρώ που ζητήθηκαν για τα λειτουργικά της έξοδα. που το 2014 ήταν πάρα πολλά. Επίσης αρκετοί συνάδελφοι δε πληρώνουν ούτε την ετήσια συνδρομή τους προς τους πρωτοβάθμιους συλλόγους. Όμως ασκούν κριτική και έχουν απαιτήσεις από την ομοσπονδία για λύσεις των προβλημάτων συνολικά ή ατομικά 
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! Παπαδιάς Γιώργος 


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
(ΠΟΓΕΔΥ)
ΓΕΩΠΟΝΟΙ – ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ – ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ – ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΙ - ΓΕΩΛΟΓΟΙ
Αχαρνών 2 Αθήνα Τ.Κ. 10176 Τηλ.:210-5234189, 210-2124041, 6977188035
FAX: 210-5232240 e-mail: ax2u128@minagric.gr
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΔΕΔΥ)
ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 31 – Αθήνα
E-mail: podypr@yahoo.gr
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
(ΠΟΔΔΥ)
Κουμουνδούρου 37 ΤΚ 10437 Αθήνα
τηλ και fax : 2105244804
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών στα πλαίσια των αποφάσεων της ΑΔΕΔΥ, απέστειλαν ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ με την οποία συνεχίζουμε την απεργία-αποχή σύμφωνα με τους Συνδικαλιστικούς Νόμους, για να μην περάσει η προσχηματική αξιολόγηση στο Δημόσιο την οποία και σας κοινοποιούμε.
Η νέα προσπάθεια των εκφραστών της καταδικαστέας κυβερνητικής πολιτικής όπως αυτή υλοποιείται από τους διορισμένους υπαλλήλους της κυβέρνησης και συγκεκριμένα της Γενικής Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Β. Ευταξά που είναι παράδειγμα προς αποφυγή θα έχει τα γνωστά μέχρι σήμερα αποτελέσματα.
Η απόφασή μας να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις, παρά τις προσπάθειες ποινικοποίησης αυτών, είναι δεδομένη. Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτές δείχνει το δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα και αυτόν θα ακολουθήσουμε.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν την απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία που σχετίζεται με την «αξιολόγηση» (έντυπα αυτοαξιολόγησης, εκθέσεις αξιολόγησης συναδέλφων, βαθμολογία συναδέλφων, αξιολόγηση σχολικών μονάδων κλπ).
Παράλληλα αναθέσαμε στο Νομικό μας Σύμβουλο κο Τσακίρη Κωνσταντίνο να προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες (ποινικές, πειθαρχικές που αφορούν την απαράδεκτη στάση της συγκεκριμένης Γενικής Γραμματέας).
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ:
• ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ
• ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ
Των ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΠΟΓΕΔΥ), ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΔΕΔΥ), ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΠΟΔΔΥ), οι οποία εδρεύουν στην Αθήνα, επί της οδού Αχαρνών 2, Χαλκοκονδύλη 31 και Κουμουνδούρου 37, όπως νόμιμα εκπροσωπούνται.
ΠΡΟΣ
1) Ελληνικό Δημόσιο, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον Υπουργό Οικονομικών.
2) Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,
3) Υπουργείο Εσωτερικών.
4) Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
5) Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
6) Την Αποκεντρωμένη η Διοίκηση Αττικής, που εδρεύει ει στην Αθήνα, επί της οδού Κατεχάκη, αριθ. 56.
7) Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, που εδρεύει στη Λάρισα, επί της οδού Σωκράτους, αριθ. 111.
8) Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, που εδρεύει στα Ιωάννινα, επί της οδού Β. Ηπείρου, αριθ. 20.
9) Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, που εδρεύει στην Πάτρα, επί της Ν. Εθνικής Οδού Πατρών - Αθηνών, αριθ. 158.
10) Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, επί της οδού Καθ. Ρωσίδη, αριθ. 11.
11) Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, που εδρεύει στ ον Πειραιά, επί της οδού Ακτή Μιαούλη, αριθ. 83 & Μπότσαρη, αριθ. 2-8.
12) Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, που εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης, επί τ ης Πλ. Κουντουριώτη, όπως νόμιμα εκπροσωπούνται.
13) Την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
14) Την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ)
********
Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΠΟΓΕΔΥ), και τα Διοικητικά Συμβούλια των, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΔΕΔΥ), ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΠΟΔΔΥ), σε συνεδρίαση τους στις 20-10-2014, ΑΦΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥΣ:
1. Το γεγονός ότι ο Ν. 4250/14, στην εφαρμογή του οποίου επιμένει πεισματικά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, παρά τη δυναμική αντίδραση των εργαζομένων όπως αυτή εκφράστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα με την καθολική συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (αποχή από τις διαδικασίες της Αξιολόγησης) και την έντονη και τεκμηριωμένη κριτική που ασκήθηκε από Επιστημονικούς, Κοινωνικούς και Πολιτικούς Φορείς ότι εισάγει αυθαίρετο, αυταρχικό και αντιεπιστημονικό σύστημα αξιολόγησης εργαζόμενων, με στόχο την αδιαφάνεια και τη χειραγώγηση της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης και των εργαζομένων σε αυτήν, προκειμένου ανεμπόδιστα να υλοποιηθούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για:
Α. Ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών
Β. Περιορισμό, περικοπή και κατάργηση Κοινωνικών Υπηρεσιών και Παροχών.
Γ. Απολύσεις εργαζομένων από τους Δημόσιους Τομείς
Στο πλαίσιο αυτό ο Ν. 4250/14 εισάγει στο Δημόσιο μέσω του τρίπτυχου «Αξιολόγηση» – Κινητικότητα – Διαθεσιμότητα, έναν αντιδραστικό μηχανισμό παραγωγής αντικοινωνικών ανατροπών, με ειδικότερους στόχους:
Α. Την καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας (απολύσεις)
Β. Την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα των υπηρεσιών
Γ. Τη γενίκευση και εγκατάσταση ενός κλίματος βίας, απειλών και ανασφάλειας στους χώρους εργασίας, δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι «απειλούνται» και «εκβιάζονται» ότι σε περίπτωση που δεν δεχτούν την εφαρμογή ενός νόμου, η αντισυνταγματικότητα -σημειωτέον- του οποίου συζητήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2014 στο ΣτΕ (έπειτα από προσφυγή που κατέθεσε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και αναμένεται η έκδοση της απόφασης), θα στερηθούν το δικαίωμα συμμετοχής τους σε διαδικασίες προαγωγών ή μετατάξεων.
2. Το γεγονός ότι η Κυβέρνηση μετέρχεται κάθε δικαστικού και νομικού μέσου, ποινικοποιώντας τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων για την προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και αρνείται συστηματικά την αναβάθμιση του Δημόσιου Τομέα, με κοινωνικό περιεχόμενο και τρόπο που να κατοχυρώνει την εσωτερική αυτοτέλεια των υπηρεσιών απέναντι σε κάθε είδους κομματική-πελατειακή πατρωνία και ιδιωτικά συμφέροντα. Η Κυβέρνηση, επίσης, συνεχίζει την πολιτική της καθημερινής πολύμορφης κατασυκοφάντησης της αποστολής και του έργου των Δημόσιων Υπηρεσιών και των εργαζόμενων σε αυτήν και κλιμακώνει την αντιλαϊκή πολιτική της, οργανώνοντας νέα «επιδρομή» μείωσης μισθών και συντάξεων, δραματικών περικοπών σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σε κοινωνικές παροχές. Παράλληλα προωθεί τα σχέδιά της για αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου στην κατεύθυνση της κατάργησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών στους εργασιακούς χώρους.
3. Το γεγονός ότι σε κάθε περίπτωση:
α) Οι εκδοθείσες αποφάσεις επιμερισμού ποσοστών αξιολόγησης ανά κλίμακα βαθμολόγησης φέρουν αυτοτελώς κανονιστικό χαρακτήρα, καθ΄ όσον θέτουν σαφώς ένα κανονιστικό πλαίσιο, εντός του οποίου θα πρέπει να κινηθεί η διακριτική ευχέρεια των αξιολογητών να βαθμολογήσουν με συγκεκριμένο βαθμό τους υπό αξιολόγηση δημοσίους υπαλλήλους και δεν έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μολονότι είναι υποχρεωτικά δημοσιευτέες σ΄ αυτήν, ως κανονιστικές πράξεις της Διοικήσεως (άρθρο 18 παρ. 1 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας - Ν. 2690/1999) και για το λόγο αυτό, όλες οι αποφάσεις επιμερισμού ποσοστών αξιολόγησης, που εκδόθηκαν και δεν δημοσιεύθηκαν σε Φ.Ε.Κ., είναι ανυπόστατες διοικητικές πράξεις και στερούνται εννόμων συνεπειών.
β) Περαιτέρω, κατ΄ ευθεία παράβαση της παραγράφου 5 του άρθρου 7 του Π.Δ. 318/1992, κατά την έκδοση των αποφάσεων, για τον επιμερισμό των ποσοστών αξιολόγησης ανά κλίμακα βαθμολόγησης, οι εκδώσαντες αυτές δεν έλαβαν υπόψη τους, τα υποχρεωτικά ληπτέα υπόψη και ρητώς από το Νόμο προβλεπόμενα κριτήρια και ιδίως την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα των μονάδων και τις αρμοδιότητες των οργανικών μονάδων σε σχέση με τις προτεραιότητες της ασκούμενης πολιτικής, ανεξαρτήτως του ότι τα κριτήρια αυτά δεν είναι αντικειμενικά, πρόσφορα και κατάλληλα, για την επίτευξη του επιδιωκόμενου με την εισαγόμενη ρύθμιση σκοπού και δεν γίνονται αποδεκτά, ούτε άλλωστε βεβαιώνουν τη λήψη υπόψη αυτών των κριτηρίων, με αποτέλεσμα οι εκδοθείσες αποφάσεις επιμερισμού ποσοστών να είναι παντελώς παράνομες και.
γ) Εξ άλλου, οι εκδοθείσες αποφάσεις επιμερισμού ποσοστών αξιολόγησης ανά κλίμακα βαθμολόγησης, ως στηριζόμενες επί των διατάξεων του άρθρου 7 του Π.Δ. 318/1992, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 20 του Ν. 4250/2014, που αντίκεινται, προς τη γενική συνταγματική αρχή της αξιοκρατίας, που απορρέει από το άρθρο 5 του Συντάγματος και προς την ειδικότερη μορφή της στο χώρο των δημοσίων υπαλλήλων που κατοχυρώνεται στο άρθρο 103 παρ. 7 εδάφιο β΄ του Συντάγματος, καθώς και προς τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της αναλογικότητας (25 παρ. 1), σε συνδυασμό και με τη συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρο 4 παρ. 1), είναι μη νόμιμες και.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές και να υλοποιηθούν διαδικασίες αξιολόγησης, που στηρίζονται σε εκδοθείσες αποφάσεις επιμερισμού των ποσοστών αξιολόγησης ανά κλίμακα βαθμολόγησης, οι οποίες είναι ανυπόστατες και παντελώς παράνομες και.
4. Το γεγονός ότι, σύμφωνα με το Διοικητικό Δίκαιο, η αρχή της νομιμότητας, συνεπώς εφαρμοζόμενη, απαιτεί από την Διοίκηση όχι μόνο να τηρεί το δίκαιο κατά την έκδοση των πράξεών της, αλλά και να ανακαλεί τυχόν εκδοθείσες ανυπόστατες και παράνομες πράξεις της, αποκαθιστώντας έτσι την έννομη τάξη και ότι η βασική αυτή υποχρέωση της Διοικήσεως προς αποκατάσταση της νομιμότητας υπάρχει ανεξαρτήτως προσφυγής των θιγόμενων και.
Για όλα τα ανωτέρω, καλούν την Κυβέρνηση, όπως, εντός ευλόγου χρόνου, δώσει εντολή στους Προϊστάμενους όλων των Γενικών Διευθύνσεων, που εξέδωσαν αποφάσεις επιμερισμού ποσοστών αξιολόγησης ανά κλίμακα βαθμολόγησης, να ανακαλέσουν τις αποφάσεις τους αυτές, που είναι πρόδηλα ανυπόστατες και παντελώς παράνομες.
ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ:
Την προκήρυξη Απεργίας – «Αποχής»:
i) Από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στις Δημόσιες Υπηρεσίες, σε όλα τα επίπεδα αυτής και συγκεκριμένα, αλλά όχι περιοριστικά:
(α) από την έκδοση αποφάσεων επιμερισμού των ποσοστώσεων του άρθρου 7 παρ.5 του π.δ. 318/1992.
(β) από τη σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αυτοαξιολόγησης.
(γ) από τη σύνταξη και υποβολή εισηγήσεων αξιολόγησης (άρθρο 14 του π.δ. 318/1992).
(δ) από τη σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αξιολόγησης (άρθρο 14 του π.δ. 318/1992).
(ε) από τη συμμετοχή σε Ειδικές Επιτροπές Αξιολόγησης σε κάθε Υπουργείο (άρθρο 24 του π.δ. 318/1992).
(στ) οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, που συνάπτεται με τη διαδικασία αυτή, όπως παροχή στοιχείων από τις Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού κλπ
Η απεργία θα εκκινήσει την 9-1-2015, ημέρα έναρξης ισχύος της εξωδίκου δηλώσεως των Ομοσπονδιών στα αρμόδια Υπουργεία, στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, στην ΚΕΔΕ και στην ΕΝΠΕ, δια της οποίας γνωστοποιούνται το περιεχόμενο της αποφάσεως αυτής και τα αιτήματα των Ομοσπονδιών, ενώ σε περίπτωση μη ικανοποίησης αυτών θα συνεχιστεί μέχρι τη λήξη της διαδικασίας αξιολόγησης, όπως αυτή περιγράφεται στο άρθρο 32 του νόμου 4250/2014, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 250 του νόμου 4281/2014 και πάντως μέχρι την 9 Μαρτίου 2015.
Με την ίδια ως άνω απόφαση εξουσιοδοτήθηκαν τα Διοικητικά Συμβούλια να προβούν σε κάθε αναγκαία διαδικαστική ενέργεια για την υλοποίηση της ως άνω αποφάσεως.
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής επιδοτώ νομίμως την παρούσα προς ους αύτη απευθύνεται προς γνώσιν τους και δια τας νομίμους συνεπείας, αντιγράφων.
ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν. ΚΑΚΑΒΑΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  Α. ΠΑΝΟΥΣΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Α. ΓΕΡΑΣΗΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                       Α. ΜΙΧΑΗΛ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Γ. ΠΑΠΑΔΙΑΣ                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ             Α. ΦΛΩΤΣΙΟΣ