Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Σύλληψη λαθροϋλοτόμων και κατάσχεση 3 αυτοκινήτων

Αναδημοσίευση από http://dasarxeio.com


Οι υπάλληλοι της Δασικής Υπηρεσίας συνεχίζουν τους ελέγχους, ακόμη και με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν, προκειμένου ν’ ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, δηλαδή στον έλεγχο της λαθροϋλοτομίας, παράνομης θήρας, καταπατήσεων και γενικά των δασικών παραβάσεων, αλλά και στην άσκηση των αρμοδιοτήτων αγροτικής ασφάλειας.
Την Παρασκευή 10/01, μετά από συντονισμένες προσπάθειες των δασικών υπαλλήλων της Δ/νσης Δασών Δωδεκανήσου συνελήφθησαν 4 άτομα για περιστατικά παράνομης υλοτομίας και μεταφοράς δασικών προϊόντων σε περιοχές της Ρόδου.
Κατασχέθηκαν 3 αγροτικά αυτοκίνητα με τα καυσόξυλα από πεύκα που μετέφεραν, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων καθώς και τα διπλώματα οδήγησης ενώ οι παραβάτες θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.
Κατά την διάρκεια της σύλληψης, ο ένας από τους 4 δράστες επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας και με την συνοδεία δασικών υπαλλήλων μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις όπου και διαπιστώθηκε ότι δεν χρήζει περαιτέρω νοσηλείας.
Το κλιμάκιο της δασικής υπηρεσίας αποτελούνταν από τους δασοφύλακες Βρόντο Γ., Καραμανώλη Ι., Μαστροσαββάκη Στ., Τσακαλιό Η. και Χουρδάκη Στ., που με την καθημερινή τους παρουσία στις δασικές περιοχές, προσπαθούν να αποτρέψουν φαινόμενα λαθροϋλοτομίας και να προστατέψουν τον πολύτιμο δασικό πλούτο του νησιού.
Να υπενθυμίσουμε ότι η Δ/νση Δασών Δωδεκανήσου, κατά την διάρκεια του 2013, εξέδωσε αρκετές εκατοντάδες άδειες υλοτομίας προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες θέρμανσης των κατοίκων. Το ίδιο θα πράξει και για τους υπόλοιπους χειμερινούς μήνες του 2014.