Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠ. ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Τακτικά μέλη της
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Web site: www.omospondiadasofylakon.blogspot.gr - e mail: dasofylakes@gmail.com


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Σήμερα τα Προεδρεία των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων μας είχαν συνάντηση με τον κο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο Γενικός Δ/ντης Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων.
Θέσαμε δύο ζητήματα που θεωρούμε ότι μπορούν να βρουν την λύση τους σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

     Το πρώτο θέμα ήταν τα προβλήματα που έχουν προκύψει κατά την εφαρμογή των Προγραμμάτων Δασοπροστασίας, όπως η άνισημεταχείριση των υπαλλήλων, η καταστρατήγηση των οδηγιών και κατευθύνσεων (της Ειδική Γραμματείας Δασών) σε βάρος των Δασοφυλάκων – μελών μας, η έλλειψη καυσίμων, η παραβίαση της 11ωρης ανάπαυσης μεταξύ των βαρδιών κ.λ.π. Το άλλο θέμα που θέσαμε (με φόντο τις επικείμενες αξιολογήσεις δομών & υπαλλήλων) αφορούσε την παραβίαση των διατάξεων σχετικά με τις Εκθέσεις Αξιολόγησης των Δασοφυλάκων – μελών μας και ζητήσαμε πιστή εφαρμογή των άρθρων 14 και 21 του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.
Ο κος Γενικός Γραμματέας, κατά γενική παραδοχή, μας άκουσε με προσοχή και ενδιαφέρον, αλλά δυστυχώς δεσμεύτηκε μόνο ως προς το σκέλος εκείνο, που αφορά την ορθή εφαρμογή των διατάξεων περί αξιολόγησης των Δασοφυλάκων.
Γενικό συμπέρασμα εκ μέρους μας είναι ότι η επέλαση της Τρόϊκα και των μνημονίων αφήνει ελάχιστα περιθώρια αισιοδοξίας. Για μια ακόμα φορά καταλάβαμε ότι οι καιροί απαιτούν συσπείρωση και οργάνωση γύρω από τους Συλλόγους μας και την Ομοσπονδίας μας.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς 







Για τα Διοικητικά Συμβούλια

του Σ.Δ.Δ.Υ.Κ.Μ.
Ο Πρόεδρος        Ο Γεν. Γραμματέας
Κ.Κατσούδας      Γ. Ρουμπακιάς

του Σ.Δ.Δ.Υ.Αν.Μ.Θ.
Ο Πρόεδρος        Ο Γεν. Γραμματέας
Γ. Χόντος             Σ. Λαζαρίδης