Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Συνάντηση του Συλλόγου Δασοφυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας με τον Γεν Γραμματέα Απ. Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης

Στις 6 Μαρτίου 2015 το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασοφυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκε με τον εκτελούντα χρέη Γεν. Γραμματέα Απ. Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κο Φραγκισκάκη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το μέλλον των Απ. Διοικήσεων, όπως η νέα διάρθρωσή τους και η επέκταση των αρμοδιοτήτων τους και ο ρόλος των Δασικών Υπηρεσιών σε αυτές, μετά και από το Πόρισμα της Επιτροπής του Υ.Π.Ε.Κ.Α. για την αναδιάρθρωση των δομών Δασικών Υπηρεσιών, το οποίο για εμάς αποτελεί ικανή και θετική βάση περαιτέρω διαλόγου για την αναδιοργάνωση της Δασικής Υπηρεσίας.
Στη σύσκεψη επίσης συζητήθηκαν και θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας και την Δασική Υπηρεσία όπως:
  1.  Η μείωση της γραφειοκρατίας της χρηματοδότησης των Δασικών Υπηρεσιών και η έγκαιρη αποδέσμευση των κονδυλίων από το Πράσινο Ταμείο, που προορίζονται για την πληρωμή δεδουλευμένων οδοιπορικών εξόδων των συναδέλφων. 
  2. Η έγκαιρη χρηματοδότηση των Δασικών Υπηρεσιών, με κύριο στόχο της επισκευή και ανακατασκευή του κατεστραμμένου δασικού, οδικού & αντιπυρικού δικτύου, δεδομένου των εκτεταμένων ζημιών που έχει υποστεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.



Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασοφυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας δήλωσε στον ασκούντα χρέη Γεν. Γραμματέα κο Φραγκισκάκη, ότι θα είμαστε παρόντες σε οποιαδήποτε πρόταση μας ζητηθεί να καταθέσουμε, σχετικά με την αναβάθμιση της Δασικής Υπηρεσίας, όπως επίσης δηλώσαμε και ότι θα είμαστε αρωγοί του στο δύσκολο έργο που κλήθηκε να επιτελέσει, έχοντας πάντα ως γνώμονα τα συμφέροντα του κλάδου μας, τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και της Δασικής Υπηρεσίας ειδικότερα.