Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

24 ΜΑΙΟΥ 2017 – ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 24 Μαΐου 2017 συνεδρίασαν τα νεοεκλεγέντα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασοφυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας, όπως αυτά προέκυψαν μετά από την Γ.Σ. και τις Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων Οργάνων του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκαν στις 12 Μαΐου σε αμφιθέατρο της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη και προχώρησαν στην συγκρότηση σε Σώμα.

το νΕο Διοικητικό ΣυμβοΥλιο του συλλΟγου ειναι:
Πρόεδρος: Κατσούδας Κων/νος – Δασ. Θεσ/νίκης - 6944645537
Αντιπρόεδρος: Λιώτας Γεώργιος – Δασ. Σιδηροκάστρου – 6985011426
Γ. Γραμματέας: Καπετάνης Χρήστος – Δασ. Γουμένισσας-6944156074
Ταμίας: Γκεκόπουλος Αθανάσιος – Δασ. Βέροιας – 6977219175
Οργ. Γραμματέας: Μαρίνος Μιχαήλ – Δασαρχείο Έδεσσας - 6936497419
Μέλη: Ντινάκης Σωτήριος – Δασαρχείο Αρναίας – 6944834227
Ξενίδης Πρόδρομος – Δασαρχείο Αριδαίας – 6977237997
Στο Δ.Σ. συμμετείχε και ο συνάδελφος Γιώργος Τσικούρας ως εκλεγμένο αναπληρωματικό μέλος του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από ομόφωνη εισήγηση και λόγω του επείγοντος των θεμάτων:
1. Αποφάσισε, όρισε και εξουσιοδότησε αρμόδιο δικηγόρο και ενέκρινε τα σχετικά δικαστικά έξοδα για την τροποποίηση άρθρων του Καταστατικού (όπως αυτά τροποποιήθηκαν στην Γ.Σ. της 12ης Μαΐου) ενώπιον του αρμόδιου Πρωτοδικείου
2. Συζήτησε το θέμα του Πράσινου Ταμείου και την καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων μας
3. Προγραμμάτισε τις επόμενες επισκέψεις στα Δασαρχεία
όπως επίσης συζήτησε τα θέματα που προέκυψαν τελευταία όπως:
4. Συζήτησε τα αυξανόμενα κρούσματα βίαιων επιθέσεων εναντίον συναδέλφων μας Δασοφυλάκων και πως αυτά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τόσο από τον Σύλλογο όσο κυρίως από την Διοίκηση.
5. Συζήτησε το απαράδεκτο φαινόμενο ότι σε πολλούς συνάδελφους Δασοφύλακες δεν τους παρέχεται (από την Υπηρεσία στην έδρα των Δασικών Μονάδων) ο ανάλογος χώρο εργασίας και ο σχετικός εξοπλισμός, για να εκτελέσουν απρόσκοπτα τα ενδουπηρεσιακά τους καθήκοντα.

Ακολούθησε προγραμματισμένη συνάντηση, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, με τον Γεν. Δ/ντη Δασών της Απ. Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κο Φραγκισκάκη. Στον κο Γενικό Δ/ντη θέσαμε τα θέματα του Πράσινου Ταμείου, τις αυξανόμενες βίαιες επιθέσεις εναντίον συναδέλφων μας Δασοφυλάκων και τις πρωτοβουλίες που πρέπει επιτέλους να λάβουν τόσο η Διοίκηση όσο δε περισσότερο οι Προϊστάμενοι των Δασικών Υπηρεσιών για το θέμα αυτό και τέλος το θέμα της άρνησης των Προϊσταμένων των Δασικών Μονάδων να παρέχουν στους συναδέλφους Δασοφύλακες τον απαιτούμενο εργασιακό χώρο και εξοπλισμό στην έδρα των Δασαρχείων, προκειμένου αυτοί να διεκπεραιώνουν τις ενδουπηρεσιακές τους υποχρεώσεις, χωρίς να αναγκάζονται να γράφουν τα έγγραφά τους στον γόνατο ή στην πλάτη του συνάδελφού τους (όπως το 1950) ή να μετακινούνται σαν τους τσιγγάνους από γραφείο σε γραφείο.
Από τον Γεν. Δ/ντη πληροφορηθήκαμε ότι όσον αφορά το Πράσινο Ταμείο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαδικασίας και οι καταστάσεις πληρωμής των δικαιούχων έχουν υποβληθεί εδώ και 10 ημέρες στον αρμόδιο Επίτροπο για τον σχετικό έλεγχο και την καταβολή των δεδουλευμένων μας. Όσο για τις επιθέσεις εναντίον Δασοφυλάκων και την άρνηση παραχώρησης σε αυτούς του απαιτούμενου χώρου εργασίας (γραφείο & εξοπλισμός) δεν υπήρξαν δεσμεύσεις ωστόσο μας ανέφερε ότι θα λάβει τις δέουσες πρωτοβουλίες για την επίλυση των αιτημάτων μας.

Τέλος το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θέλει να ευχαριστήσει τους συναδέλφους που παραβρέθηκαν στην Γ.Σ. της 12ης Μαΐου για την συμμετοχή και την άψογη συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. Έδειξαν ότι ο κλάδος μας είναι άξιος για την υπεύθυνη δουλειά που του έχουν αναθέσει και ότι μπορεί να ακολουθήσει ένα ζηλευτό επίπεδο συζήτησης, όταν πρόκειται να ενημερωθεί και να ακούσει για τα προβλήματα που τον απασχολούν.
Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου δηλώνει ότι θα συνεχίσει να μάχεται για το συμφέρον του κλάδου μας και όλων των συναδέλφων. Με συναδελφικότητα, αλληλεγγύη, χωρίς προσωπικές επιδιώξεις και με όλες τις δυνάμεις του θα αγωνιστεί, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια, για την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των Δασοφυλάκων και για την επίλυση των χρόνιων και σοβαρών προβλημάτων του κλάδου και της Δασικής Υπηρεσίας.

                                                         ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Δ.Δ.Υ.Κ.Μ.
                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                    Κων/νος Κατσούδας                                 Χρήστος Καπετάνης