Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Δελτίο Τύπου σχετικά με την δημοσίευση στο BLOKO.gr


                                                                                                                               
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Τακτικό μέλος της
ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Α.Δ.Ε.Δ.Υ
Κουμουνδούρου 37 – Τ.Κ. 10437 – Αθήνα – Τηλ.&Φαξ: 210.5244804




Αθήνα 12 Μαρτίου 2013
Δελτίο Τύπου
Φαινόμενα αντεκδίκησης και εκφοβισμού εναντίον Δασοφυλάκων
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, σχετικά με το συμβάν που αναφέρεται σε ρεπορτάζ του bloko.gr τα γεγονότα έχουν ως εξής: Στις 10 Μαρτίου 2013 οι Δασοφύλακες Ν. και Θ. του Δασαρχείου Τρίπολης περιπολούσαν στην περιοχή Αγ. Ιωάννη Δυρραχίου Μεγαλόπολης για έλεγχο παράνομων υλοτομιών κ.λ.π.. Στην περιοχή αυτή, λόγω έντονης παραβατικότητας, έχουν υποβληθεί τον τελευταίο χρόνο, πάνω από 30 μηνύσεις μόνο για λαθροϋλοτομία, από τους Δασοφύλακες του Δασαρχείου Τρίπολης.
Εκεί τους σταμάτησε το περιπολικό της Αστυνομίας και τους ανέφερε πως καταγγέλθηκαν από πολίτη, ότι τους είδε προ ολίγου να ρίχνουν φόλα και ότι δηλητηρίασαν τον σκύλο του. Οι συνάδελφοι στη συνέχεια, ζήτησαν να γίνει έλεγχος στο αυτοκίνητο τους, προκειμένου να διαπιστώσουν τα αστυνομικά όργανα, αν πράγματι υπάρχουν φόλες. Από τον έλεγχο της Αστυνομίας δεν εντοπίστηκε απολύτως τίποτα. Παρόλα αυτά ο πολίτης (καταγγέλλων) υπέβαλε μήνυση σε βάρος των συναδέλφων.
Κατόπιν αυτών οι Δασοφύλακες ζήτησαν να οριστούν πραγματογνώμονες με σκοπό να πραγματοποιηθεί νεκροψία στο σκύλο, προκειμένου να διαπιστωθούν τα πραγματικά αίτια θανάτου του. Τόσο ο πραγματογνώμονας διορισθείς από τον καταγγέλλοντα, όσο και ο πραγματογνώμονας που διορίσθηκε από τον κο Εισαγγελέα, την επομένη 11 Μαρτίου 2013, αποφάνθηκαν ο μεν πρώτος ότι δεν μπορεί να διαπιστώσει από τι προήλθε ο θάνατος του σκύλου, λόγω σήψης του και ότι ο θάνατός του είχε επέλθει προ 24ώρου τουλάχιστον. Ο δε δεύτερος πραγματογνώμονας στο πόρισμά του κατέληξε, ότι τα αίτια θανάτου του σκύλου παραμένουν αδιευκρίνιστα και επίσης, ότι ο θάνατος του σκύλου προσδιοριζόταν τουλάχιστον προ 48ωρου και η σήψη ήταν σε ήδη προχωρημένο στάδιο.
Ύστερα από τα ανωτέρω οι συνάδελφοι θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη εναντίον των όσων εντελώς συκοφαντικά τους καταγγέλλονται. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο παρελθόν είχαν δεχθεί τηλεφωνικές απειλές για την ζωή τους και για τις οικογένειές τους, τις οποίες και έχουν καταγγείλει αρμοδίως.
Με αφορμή το γεγονός αυτό και άλλα παρόμοια σε βάρος των δασικών υπαλλήλων, πρέπει άμεσα η Διοίκηση να προβεί στην τροποποίηση του Πειθαρχικού Κώδικα, μετά και από τέτοιου είδους εγκλίσεις που γίνονται καταφανέστατα για εκδικητικούς λόγους και προς εκφοβισμό. Υπό την απειλή της οποιασδήποτε καταγγελίας από πολίτη και με την δαμόκλειο σπάθη της αναγκαστικής αργίας, κατά την διάρκεια της πειθαρχικής έρευνας ,δεν μπορεί να υπάρξει φύλαξη.
Μήπως αυτοί είναι οι επίορκοι «εξοδούχοι» του Δημοσίου που ψάχνουν απεγνωσμένα Τρόϊκα και Κυβέρνηση; Δεν μας πτοούν εκδικητικές και εκφοβιστικές ενέργειες. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε την δουλειά μας, μέρα και νύχτα με μισθούς πείνας. Αν θέλουν να μας «τιμωρήσουν» επειδή κάνουμε την δουλειά μας θα τους πούμε απλώς «Μολών Λαβέ».

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Δ.Δ.Υ.
                                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                  
                                 Γιώργος Παπαδιάς                           Αλέξανδρος Φλώτσιος