Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΑΘΡΟΞΥΛΕΜΠΟΡΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
PANHELLENIC FEDERATION OF FOREST GUARDS STATE OFFICERS P.F.F.G.S.O.
Τακτικό μέλος της
ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Α.Δ.Ε.Δ.Υ
Κουμουνδούρου 37 – Τ.Κ. 10437 – Αθήνα – Τηλ.&Φαξ: 210.5244804
http://omospondiadasofylakon.blogspot.gr/ email: dasofylakes@gmail.com

ΔελτΙο ΤΥπου

λαθροξυλεμποροι επιτιθενται
εναντιον δασοφυλακων για 500€



Την 28η προς 29η Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 4:30 τα ξημερώματα, σε διατεταγμένη περιπολία που εκτελούσαν υπάλληλοι της Δ/νσης Δασών Γρεβενών στο χωριό Ροδιά, εντόπισαν έναν αγροτικό ελκυστήρα (τρακτέρ) να μεταφέρει καυσόξυλα δρυός. Ο αγροτικός ελκυστήρας παρακολουθούνταν από τους Δασικούς Υπαλλήλους στην Επαρχιακή Οδό Ροδιάς - Αμυγδαλιών όταν ξαφνικά και αδικαιολόγητα το Υπηρεσιακό αυτοκίνητο τους, δέχθηκε αναίτια επίθεση και εμβολισμό από άγνωστο ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, με σκοπό να εμποδιστεί και να παρακωλυθεί ο έλεγχος στον αγροτικό ελκυστήρα ως προς την νομιμότητα των δασικών προϊόντων, που μετέφερε.
Ζητήθηκε η συνδρομή του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος με αποτέλεσμα να εντοπιστούν ο οδηγός του αγροτικού ελκυστήρα και ο οδηγός του Ι.Χ., οι οποίοι είναι ημεδαποί και κάτοικοι χωριού της περιοχής. Εναντίον τους κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από τους Δασικούς Υπαλλήλους προς τον Εισαγγελέα Γρεβενών, για παράβαση του Δασικού και του Ποινικού Κώδικα. Τα δασικά προϊόντα διαπιστώθηκε ότι προορίζονταν για το εμπόριο και των κέρδος των λαθρεμπόρων υπολογίζεται ότι θα ήταν περίπου 500€.
Οι επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούμαστε οι Δασοφύλακες να υπηρετήσουμε το Δημόσιο Συμφέρον, είναι αυταπόδεικτες. Το μόνο που ζητάμε είναι την ηθική υποστήριξη των πολιτών. Από την Διοίκηση μάλλον μάταια αναμένουμε χειροπιαστή απόδειξη ότι στηρίζει τον αγώνα που διεξάγουμε, κάτω από σκληρές και αντίξοες συνθήκες.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Δ.Δ.Υ.
Ο Πρόεδρος                          Ο Γραμματέας Τύπου                         Ο Γεν. Γραμματέας
                                                         & Οργανωτικού
                                                                                                                                                                   
      Γεώργιος Παπαδιάς               Κων/νος Κατσούδας                     Αλέξανδρος Φλώτσιος
         Δασαρχείο Πεντέλης                         Δασαρχείο Θεσ/νίκης                                          Δ/νση Δασών Αθηνών
              τηλ. 6977285460                             τηλ. 6944645537                                                τηλ. 6974347891