Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Όταν το «βουνό» πάει… στο δασαρχείο

Αναδημοσίευση από http://dasarxeio.com


Χθες, Πέμπτη 9/1, ο δασοφύλακας Γ.Τσ. βρισκόταν στον 5ο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία της Δ/νσης Δασών Δωδεκανήσου όπου υπηρετεί τα τελευταία χρόνια. Καθώς περίμενε να ’ρθεί η ώρα που θα ήταν όλα έτοιμα για να ξεκινήσει την καθημερινή περιπολία στα δάση της Ρόδου, κοιτάζοντας από το παράθυρο, παρατήρησε ένα αγροτικό αυτοκίνητο, που με την καρότσα γεμάτη κομμένα καυσόξυλα, έμπαινε στο χώρο στάθμευσης του κτιρίου.
Η πρώτη σκέψη του ήταν ότι το φορτηγάκι οδηγήθηκε στο παρκινγκ, με συνοδεία υπηρεσιακού οχήματος, κατά την διαδικασία της αυτόφωρης διαδικασίας κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά τα τελευταία χρόνια. Τελικά, το αγροτικό στάθμευσε άτσαλα με τις μπροστινές ρόδες πάνω σε ένα παρτέρι και ο οδηγός του, ένας 65χρονος άνδρας, κατέβηκε σαν να μην συνέβαινε τίποτα και μπήκε στο κτίριο.
Ο δασοφύλακας, αφού ενημέρωσε αρμοδίως, πλησίασε το αγροτικό και περίμενε να επιστρέψει οι επιβάτης για να μάθει την προέλευση των καυσόξυλων.
Τι είχε συμβεί; Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και η Εφορία  του νησιού και ο οδηγός-ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είχε προσέλθει για να διεκπεραιώσει υποθέσεις του, με την καρότσα γεμάτη καυσόξυλα που υλοτομήθηκαν παράνομα χωρίς να σκεφθεί ότι στο ίδιο κτίριο βρίσκεται και η δασική υπηρεσία.
Εν τω μεταξύ το νέο διέρρευσε σε όλες τις υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτίριο και η σύλληψη έγινε υπό τα βλέμματα όλων των υπαλλήλων που στην κυριολεξία κρέμονταν από τα παράθυρα του κτιρίου!!!!
Το δασονομείο Γενναδίου, σε περιοχή του οποίου έγινε η υλοτομία, μαζί με τον δασοφύλακα Γ. Τσ., προχώρησαν στην κατάσχεση των καυσόξυλων, του αγροτικού αυτοκινήτου, των πινακίδων, της άδειας κυκλοφορίας και του διπλώματος οδήγησης και στη συνέχεια υπέβαλλαν πρωτόκολλο μήνυσης για μεταφορά παράνομων υλοτομημένων δασικών προϊόντων.
…. ή αλλιώς δεν ήξερες, δεν ρώταγες και πήγες κατευθείαν στο “στόμα του λύκου”;