Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Συμπαράσταση στον συνάδελφο Ματθαίο Φιλιππάκη.

    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Τακτικό μέλος της
ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ - Α.Δ.Ε.Δ.Υ
Κουμουνδούρου 37 – Τ.Κ. 10437 – Αθήνα
Τηλ. & Φαξ: 210.5244804

 

        ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-Ο.Δ.Ε.Δ.Υ
             ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 31
                   ΑΘΗΝΑ
   ΤΗΛ:2310 546447-   ΦΑΞ: 2310 51708
         ΚΙΝ : 6973380915
         e-mail.podypr@yahoo.gr
    website. www.dasoponos.com





Αθήνα 5 -6 -2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η δίκη του συναδέλφου Ματθαίου Φιλιππάκη, ο οποίος «διώκεται» πειθαρχικά και ποινικά, επειδή μόνο και μόνο διαδήλωσε, ως αξιοπρεπής πολίτης στις μαζικές κινητοποιήσεις του Οκτωβρίου του 2011 στην Κρήτη, δεν είναι όνειρο. Είναι μια εφιαλτική πραγματικότητα που ζούμε όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, στην εποχή των μνημονίων και των απειλών.
Στο πρόσωπο του συνάδελφου Φιλιππάκη, απεικονίζεται όλο το μένος εκείνων, που ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα. Μια απλή και μόνον συμμετοχή σε διαδήλωση, μια δημοκρατική αυτονόητη πολιτική δράση, αρκεί για να καταστήσουν έναν δημόσιο υπάλληλο επίορκο και να τον θέσουν σε αναγκαστική αργία.
Το χαρακτηριστικό παράδειγμα του συνάδελφου Φιλιππάκη, αντικατοπτρίζει τα βάρβαρα και άδικα πειθαρχικά μέτρα, που ψήφισε η Κυβέρνηση και οι συνεταίροι της, υπό τις διαταγές της Τρόϊκα. Έτσι ανάλγητα και σκληρά, χωρίς να υπολογίζουν τις οικονομικές, κοινωνικές και οικογενειακές συνέπειες, διώκουν σήμερα τον συνάδελφο και όλους εμάς.
Οι Ομοσπονδίες μας από την αρχή είχαν διατρανώσει την θέση τους ότι, τέτοιου είδους μεσαιωνικά μέτρα καταπίεσης δεν έχουν καμιά νομική και δημοκρατική υπόσταση. Ποτέ σε δημοκρατικά καθεστώτα οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν διώκονταν για την συνδικαλιστική και πολιτική τους δράση. Ποτέ άλλοτε οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν διακατέχονταν από το φόβο μήπως και για λόγους αντεκδίκησης, κάποιοι πολίτες του καταγγείλουν ως επίορκους, επειδή απλώς έπραξαν το καθήκον τους. Και όμως, μέχρι και αυτό συμβαίνει σήμερα.
Εμείς από την θέση που μας έχει τάξει το Δημόσιο Συμφέρον, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το Δημόσιο Χαρακτήρα των Ελληνικών Δασών, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για Δημοκρατία, για ισότητα και ίσες ευκαιρίες, για καλύτερες μέρες για τα παιδιά μας. δεν μας χειραγωγούν, ούτε μας εκφοβίζουν μεσαιωνικές απειλές φεουδαρχικού απολυταρχισμού.
Για τα Διοικητικά Συμβούλια 

της Π.Ο.Δ.Δ.Υ.
Ο Πρόεδρος  Ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Παπαδιάς             Αλέξανδρος Φλώτσιος

της Ο.Δ.Ε.Δ.Υ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Απόστολος Γεράσης           Αθανάσιος Μιχαήλ