Σάββατο, 28 Απριλίου 2018

Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και αγώνα.Ανακοίνωση Δασικών Σωματείων .

Tα σημερινά «κεκτημένα» στην εργασία δεν μας χαρίστηκαν αλλά κατακτήθηκαν με αγώνες. 

Χρειάστηκαν θυσίες για να έχουμε την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της δωρεάν Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού κ.ά. 
Στη χώρα μας τα οκτώ τελευταία χρόνια οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί, οι γυναίκες και οι νέοι, πληρώνουν τις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας που έχουν οδηγήσει το 1/3 του πληθυσμού στην εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. 
Το κράτος Πρόνοιας, η Υγεία, η Παιδεία, η Κοινωνική Ασφάλιση, τα εργασιακά δικαιώματα και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες στοχοποιούνται. 
Οι συλλογικές συμβάσεις υποβαθμίζονται. 
Η δημόσια περιουσία εκποιείται ή ιδιωτικοποιείται αντί πινακίου φακής. 
Η φοροεπιδρομή για μισθωτούς και συνταξιούχους οξύνεται, οι συντάξεις αναμενεται να μειωθούν ακόμα και όπως φαίνεται το «success story» για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια για εμάς όλους τους εργαζόμενους είναι υπόθεση «άνευ περιεχομένου» που χρησιμεύει μόνο για τις προεκλογικές ανάγκες της κυβέρνησης. Στον φετινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς πρέπει να κυριαρχήσει η θέληση για ανατροπή αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών. 
Με ενότητα όλων των δυνάμεων της εργασίας Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους, τους επιστήμονες με όλο την παραγωγική βάση, καλούμαστε να συμμετάσχουμε ενωμένοι στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν σε όλη τη Χώρα.
 Διαβάστε περισσότερα παρακάτω ...


Δεδουλευμένα 2016 -2017 Επιστολή σε Φάμελλο

Ενόψει των υποχρεώσεων καταβολής των δεδουλευμένων των Δασικών Υπαλλήλων για τα έτη 2016 και 2017 που παραμένουν ανεκτέλεστες, τα Διοικητικά Συμβούλια της Π.Ε.Δ.Δ.Υ, ΤΗΣ Ο.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Π.Ο.Δ.Δ.Υ, θέτουν υπόψη σας : 
 1.- Ότι τα μέλη μας, εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι, των κλάδων ΠΕ Γεωτεχνικών (Δασολόγων), ΤΕ Δασοπόνων και ΔΕ Γεωτεχνικών (Δασοφυλάκων), που υπηρετούν στις Περιφερειακές Δασικές Υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου, πραγματοποιούν υπερωριακή εργασία, τις καθημερινές, τα Σάββατα και τις Κυριακές και εξαιρέσιμες, καθώς και ημερήσιες εκτός έδρας κινήσεις, σε εκτέλεση Αποφάσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για την υλοποίηση του Ειδικού Προγράμματος Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών, καθώς και των σχετικών αποφάσεων συγκρότησης συνεργείων των Υπηρεσιών τους, με συνέπεια να τους οφείλεται η κατά νόμο αποζημίωση, για υπερωριακή εργασία, τις καθημερινές, τα Σάββατα και τις Κυριακές και εξαιρέσιμες, ως και για ημερήσιες εκτός έδρας κινήσεις και τις διανυκτερεύσεις στην ύπαιθρο, βάσει των ωρών υπερωριακής εργασίας και του ωρομισθίου, καθώς και των ημερήσιων εκτός έδρας κινήσεων εκάστου και εκάστης εξ αυτών.
Διαβάστε περισσότερα παρακάτω ...