Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Οργανωτική Εγκύκλιος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Υλοποίηση αποφάσεων της από 28.5.14 συνεδρίασης για την ακύρωση της αξιολόγησης

Οργανωτική Εγκύκλιος


Θέμα: Υλοποίηση των αποφάσεων για την ακύρωση της αξιολόγησης

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Σας έχουμε ήδη στείλει τις αποφάσεις  155/11-4-2014 και  168/28-4-2014 της Ε.Ε. για την ακύρωση της αξιολόγησης .
Σας έχει, επίσης, αποσταλεί από 30-4-2014 κείμενο συλλογής υπογραφών ενάντια στην «αξιολόγηση».
Οι αποφάσεις αυτές έτυχαν της αποδοχής της συντριπτικής πλειονότητας των εργαζομένων στο Δημόσιο. Σε γενικές συνελεύσεις πρωτοφανούς συμμετοχής, δηλώνεται  η καθολική αντίθεση στην προωθούμενη ρύθμιση και η συμμετοχή στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Σε πολλές δε περιπτώσεις πρωτοβάθμιοι σύλλογοι κινούνται σε ακόμη πιο ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν ενεργά δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία και ομοσπονδίες. Οι συνεχείς μεταθέσεις των καταληκτικών ημερομηνιών από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, είναι δηλωτικές του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η Κυβέρνηση μπροστά στις συνεχώς ογκούμενες αντιδράσεις.
Δεν υπάρχουν περιθώρια επανάπαυσης, απαιτείται πλέον ο αγώνας των εργαζομένων στο Δημόσιο να πάρει χαρακτήρα μαζικής πολιτικής ανυπακοής.
Στο πλαίσιο αυτών των κατευθύνσεων  της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. οι Ομοσπονδίες και τα Νομαρχιακά Τμήματα πρέπει:

  1.        Να διοργανώσουν συνελεύσεις και ενημερωτικές εκδηλώσεις σε όσους εργασιακούς χώρους δεν έχουν γίνει ακόμη. Να στείλουν στην ΑΔΕΔΥ το πρόγραμμα δράσης και όποιες άλλες αποφάσεις λαμβάνονται στις Γ.Σ των πρωτοβαθμίων συλλόγων. Να ενημερώσουν την Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τον προγραμματισμό των Γ.Σ
  2.       Να διασφαλίσουν την επιτυχία της απεργίας-αποχής από όλα τα στάδια της αξιολόγησης.
  3.       Να συνεχίσουν τη συλλογή υπογραφών με μεγαλύτερη ένταση και με καταληκτική ημερομηνία την 10η Ιουνίου. Να στείλουν  από σήμερα, Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014,  τις καταστάσεις με τις υπογραφές που έχουν συγκεντρώσει.
  4.       Να συμβάλουν στην πραγματοποίηση παραστάσεων διαμαρτυρίας στις Διοικήσεις, οι οποίες πρέπει να αποφασιστούν από τις Γενικές Συνελεύσεις.
  5.       Να φροντίσουν για την ανάρτηση σε όλες τις υπηρεσίες και σε όλους τους χώρους εργασίας της αφίσας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με σύνθημα  “Απεργούμε  – Απέχουμε, ακυρώνουμε την «αξιολόγηση»”. Η αφίσα θα παραληφθεί από τα Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ μέχρι τις 6 Ιουνίου 2014. Οι Ομοσπονδίες πρέπει να την παραλάβουν το συντομότερο δυνατόν από τα γραφεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
  6.        Να μεριμνήσουν ώστε τα πρωτοβάθμια σωματεία να συγκεντρώσουν τα φύλλα αυτοαξιολόγησης χωρίς αυτά να έχουν συμπληρωθεί  και υπογραφεί από τους συναδέλφους, συναδέλφισσες
  7.        Να διοργανώσουν συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή  των μελών των ΔΣ των σωματείων -  μελών τους και ευρύτερα των Δημοσίων υπαλλήλων της περιοχής τους  με θέματα την ακύρωση της αξιολόγησης, τις διαθεσιμότητες-απολύσεις και τις γενικότερες εξελίξεις. Να ενημερώσουν για τον προγραμματισμό την Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για να καταστεί δυνατή η παρουσία μέλους της Ε.Ε. ή του Γ.Σ.

Τέλος, σας ενημερώνουμε, ότι υλοποιώντας τις παραπάνω αποφάσεις η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατέθεσε ήδη προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας για ακύρωση των Υπουργικών αποφάσεων εφαρμογής της «αξιολόγησης».

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Αντιπυρική περίοδος με το δάσος απροστάτευτο

Τρίτη 3 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αντιπυρική περίοδος με το δάσος απροστάτευτο
Eurokinissi
Την πολιτική που προκαλεί ελλείψεις στην Πυροσβεστική και μειώνει τους πόρους για το έργο της την αντιπυρική περίοδο καταγγέλλει, με σχετική Επίκαιρη Ερώτησή του, το ΚΚΕ. Παράλληλα, ζητά τη λήψη των αναγκαίων μέτρων. Η Επίκαιρη Ερώτηση απευθύνεται προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Η Επίκαιρη Ερώτηση αναφέρει: «Η κυβέρνηση με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, για να συγκαλύψει την πολιτική εγκατάλειψης των δασών, με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων για τη διαχείρισή τους στα μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα, παραδέχεται ότι δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις δασικές πυρκαγιές, με χαρακτηριστικές τις ελλείψεις σε εναέρια μέσα, ενώ επιδιώκει να κάνει συνυπεύθυνο τον ελληνικό λαό με κίνδυνο να υπάρξουν ανθρώπινα θύματα από τους εθελοντικά προσφερόμενους να συμβάλουν στην κατάσβεση.
Παράλληλα, ετοιμάζεται νέο δασικό νομοσχέδιο για ψήφιση από τη Βουλή, τον Ιούνη, με το οποίο ενισχύεται η επιχειρηματική δράση σ' αυτά με διαδικασίες fast track και επιτρέπεται κάθε είδους επέμβαση στα δάση.
Ωστόσο, τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν στη Δασική Υπηρεσία και την Πυροσβεστική. Χαρακτηριστικά:
  • Οι μειώσεις των δαπανών για την Πυροσβεστική, το διάστημα 2009 - 2013, προσεγγίζουν τα 150.000.000 ευρώ, ενώ στο Σώμα υπολειτουργούν υπηρεσίες λόγω έλλειψης προσωπικού. Ταυτόχρονα, άνοιξε ο δρόμος για την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών πυρασφάλειας και πυρόσβεσης, με την καθιέρωση της ανταποδοτικότητας, μέσω της κοστολόγησης, για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής. Η κυβέρνηση πιο ευέλικτα θα μπορεί, πλέον, να συγχωνεύει ή να καταργεί πυροσβεστικούς σταθμούς και κλιμάκια, άλλα να τα μετατρέπει σε εποχικά, τη στιγμή που είναι μεγάλες οι ελλείψεις σε προσωπικό και υπηρεσίες.
  • Οι ελλείψεις έχουν οξυνθεί τη φετινή χρονιά και σε μόνιμο δασικό προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, σε συνδυασμό με την επιδιωκόμενη συρρίκνωση και κατάργηση δασαρχείων, δασονομείων, δασοφυλακείων, ενώ, στο όνομα της δήθεν αξιολόγησης, θα ενταθεί λόγω απολύσεων ακόμη περισσότερο το ζήτημα των ελλείψεων. Ακόμη, η επιδίωξη της μη υλοποίησης των δασικών χαρτών θα οδηγήσει στον αποχαρακτηρισμό και την απώλεια χιλιάδων στρεμμάτων δασών και δασικών εκτάσεων, κρατικής περιουσίας. Ταυτόχρονα, μειώνεται δραστικά η αναγκαία χρηματοδότηση της Δασικής Υπηρεσίας, για την ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία των δασών.
  • Εκχωρούνται αρμοδιότητες πυρόσβεσης στους δήμους με συνέπεια να εντείνεται ακόμη περισσότερο η πολυδιάσπαση της οργάνωσης και του σχεδιασμού της αντιπυρικής προστασίας, με αρνητικές επιπτώσεις και στη διαχείριση και προστασία των δασικών οικοσυστημάτων.
Μετά από τα παραπάνω, που γεννούν τεράστιες ανησυχίες, ερωτάται η κυβέρνηση:
  • Πώς θα εξασφαλίσει πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, για την αναγκαία υποδομή και τα απαραίτητα μέσα (εναέρια και επίγεια) για να υπάρχει αποτέλεσμα στην αντιπυρική περίοδο;
  • Πώς θα εξασφαλίσει ότι το νέο δασικό νομοσχέδιο δεν θα λειτουργήσει ως εμπρηστής των δασικών οικοσυστημάτων, όπως λειτούργησαν αντίστοιχα που κατατέθηκαν κατά το παρελθόν εν μέσω αντιπυρικής περιόδου;».