Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΝΕΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ EΠΙΘΕΣΗΣ ΣΕ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΑ

Ακόμα ένα περιστατικό επίθεσης κατά συνάδελφου Δασοφύλακα, αυτή τη φορά στη Φθιώτιδα και στην Αμφίκλεια , έρχεται να προστεθεί στα τόσα περιστατικά βίας που αντιμετωπίζουμε σχεδόν καθημερινά. 
Συγκεκριμένα στις 05 Ιουλίου 2016 στην περιοχή του Παλαιοχωρίου Αμφίκλειας συνάδελφος που εκτελούσε περιπολία εντόπισε σε δασική έκταση άγνωστο άτομο να συλλέγει σε μεγάλες ποσότητες ρίγανη με προφανή  σκοπό  την εμπορία της .
Επιχειρώντας να του ζητήσει τα στοιχεία και να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες το άγνωστο άτομο (πιθανώς αλβανικής καταγωγής) του επιτέθηκε με μαχαίρι σχίζοντάς του την μπλούζα , ευτυχώς δεν τον τραυμάτισε .
Εκμεταλλευόμενος  κατόπιν τη σύγχυση  ο δράστης κατάφερε να ξεφύγει σε άγνωστη κατεύθυνση . 
Ο συνάδελφος υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στο Αστυνομικό τμήμα Αμφίκλειας . 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων και όλοι οι συνάδελφοι δηλώνουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στον συνάδελφο Τ. Γ. που υπέστη αυτήν την άνανδρη και βίαιη επίθεση. 

Στην Ελλάδα των Μνημονίων, της απέραντης φτώχιας και της ανέχειας, οι Δασοφύλακες συνεχίζουμε να εργαζόμαστε αντιμετωπίζοντας κάθε είδους βίας (σωματική ή λεκτική). 
Σε μια υποβαθμισμένη Δασική Υπηρεσία με βασικές ελλείψεις σε καύσιμα, εξοπλισμό, αμοιβές και με μοναδικό εφόδιο το φιλότιμο η Δασοφυλακή παλεύει, μήπως και σώσει τα Ελληνικά Δάση από τις λυστρικές επιθέσεις των επιτήδειων. 
Το μόνο που ζητάμε είναι η παραδειγματική τιμωρία των δραστών και η ηθική υποστήριξη των πολιτών. 
 Από την Πολιτεία αναμένουμε την χειροπιαστή απόδειξη ότι στηρίζει τον αγώνα που διεξάγουμε, κάτω από σκληρές και ειδικές συνθήκες, με έργα και όχι υποσχέσεις. 


Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Δ.Δ.Υ.