Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ανοιχτή Συνέλευση Δασικών Υπαλλήλων στη Θεσσαλονίκη

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των Δασολόγων, Δασοπόνων και Δασοφυλάκων, ενωμένες και με κοινές θέσεις και προτάσεις, συνεχίζοντας το δημόσιο διάλογο με τα μέλη τους, πραγματοποίησαν σήμερα 17 Μαρτίου, την τέταρτη στη σειρά ανοιχτή Συνέλευση τους στη Θεσσαλονίκη, στο μεγάλο Αμφιθέατρο της Δασολογικής Σχολής στο Φοίνικα
Μοναδικό θέμα την αναδιοργάνωση  των Δασικών Υπηρεσιών  και την κατάθεση προτάσεων για το θέμα αυτό.
Τοποθετήθηκαν Καθηγητές και ο Πρόεδρος κος Βλάχος του Τμήματος Δασολογίας & Φυσ. Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας & Φυσ. Περιβάλλοντος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δασολογικής Εταιρίας Καθηγητής κος Ζιάγκας, οι οποίοι μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και μας φώτισαν με την πολύχρονη εμπειρία τους και επιστημονική τους κατάρτιση, ο συνταξιούχος αλλά πάντα ενεργός και παρών συνάδελφος Δασοπόνος Γιάννης Κέκερης και πάνω από 20 συνάδελφοι Δασολόγοι, Δασοπόνοι και Δασοφύλακες.
 Για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των Δασικών Υπαλλήλων προέχουν την δεδομένη στιγμή:
1) Αναδιοργάνωση των Δασικών Υπηρεσιών αλλά με ταυτόχρονη στήριξη των υφιστάμενων δομών.
2) Ουσιαστική αναγωγή της Δασικής υπηρεσίας σε κύριο φορέα προστασίας, διοίκησης και διαχείρισης του Φυσικού Περιβάλλοντος
3) Διεπιστημονική στελέχωση των Δασικών Υπηρεσιών, την κάθετη διάρθρωση της της υπαγωγή της σε ένα υπουργείο, επειδή η αυξημένες πλέον αρμοδιότητες της στο 95% της Επικράτειας αυτό επιτάσσουν.
4) Συγκέντρωση όλων των αφαιρούμενων αρμοδιοτήτων εκ νέου στην Δασική Υπηρεσία και αναθεώρηση του πλαισίου δασοπροστασίας.
5) Συνεχής και αδιάλειπτη εκπαίδευση και αξιοποίηση του υπηρετούντος  προσωπικού και ενίσχυση των υπηρεσιών με προσωπικό όλων των αναγκαίων κλάδων και ειδικοτήτων.

Οι εργαζόμενοι στις Δασικές Υπηρεσίες ενωμένοι περισσότερο παρά ποτέ, απέδειξαν ότι μπορούν να συζητούν άμεσα και δημοκρατικά,  για το μέλλον τους αλλά κυρίως για το μέλλον των δασών και για το αναφαίρετο δικαίωμά τους στη δουλειά και στην προσφορά στο Δημόσιο Συμφέρον.