Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


ΔελτΙο ΤΥπου
όχι στις απολυσεισ και στη βαρβαροτητα

Το Μνημόνιο Νο3 προβλέπει την απόλυση όσων Δημοσίων Υπαλλήλων προσελήφθησαν χωρίς ΑΣΕΠ, περίπου 2.000 υπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2012 και 15.000 μέχρι το τέλος του 2013 σε όλο το δημόσιο τομέα.
Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με μια πρωτοφανή πρεμούρα ζητά να συγκεντρωθούν τα στοιχεία των υπαλλήλων και σε διάστημα δέκα ημερών να υλοποιηθούν οι απολύσεις (αρχικά με κατηγορίες Δ.Ε.). Υπακούοντας στα αφεντικά τους δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα. Υπηρεσίες με μόνον έναν υπάλληλο (ΔΕ Διοικητικό) στο Πρωτόκολλο αδυνατούν να λειτουργήσουν γιατί τον απολύουν!!!! Καμιά από τις προϋποθέσεις και κανέναν από τους όρους του σχετικού Νόμου δεν τηρούν. Βαπτίζουν την απόλυση εργαζομένων «κινητικότητα», «μετακίνηση», «εφεδρεία», «διαθεσιμότητα» και άλλες μπούρδες.
Ας μην αυταπατόμαστε. Εκτιμώντας την διαδικασία που έχει ξεκινήσει αποτελεί την αρχή επέκτασης του μέτρου για όλο το δημόσιο τομέα, ανεξαρτήτου κλάδου και ειδικότητας. Τα 10 εκατ. € που υποτίθεται ότι θα εξοικονομήσουν από τις απολύσεις στο Δημόσιο, μπορούν να τα εξοικονομήσουν από την σύλληψη των βρικολάκων, που μας πίνουν επί δεκαετίες το αίμα. Ο στόχος τους δεν είναι αυτός. Στόχος τους είναι η υποταγή, η παραχώρηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας, η αποικιοκρατική εξάρτηση, η διάλυση της κοινωνικής συνοχής και των οικογενειών μας. Οι εργαζόμενοι δεν θα γίνουν οι αποδιοπομπαίοι τράγοι των τραπεζιτών, των αποτυχημένων κυβερνήσεων και των ευρωπαίων αφεντικών τους.
Σήμερα γιορτάζουμε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Το σύνθημα «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» μας έρχεται αμέσως στο μυαλό. Πόσο επίκαιρο είναι αλήθεια.
Η λύση είναι μία. Εργατοϋπαλληλική, παλλαϊκή οργάνωση, αντίσταση και εξέγερση. Οργάνωση στα συνδικάτα με τελικό στόχο της ματαίωση των βάρβαρων μέτρων και την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ των κυβερνητικών εταίρων και μάλιστα χωρίς αποζημίωση.
Το δικαίωμα στη δουλειά δεν θα μας το στερήσει κανένας. Η προσφορά μας στην υπεράσπιση του Δημόσιου Συμφέροντος αποδεικνύεται καθημερινά στην Ελληνική ύπαιθρο. Οι εργαζόμενοι ενωμένοι, με καταλήψεις Υπηρεσιών και όχι μόνο, θα τους δώσουμε ένα μάθημα αγωνιστικότητας, ενότητας και αλληλεγγύης. Μας υπόσχονται αίμα και πόνο, τους υποσχόμαστε εξοστρακισμό και πολιτική λήθη. τουλάχιστον.
Εμπρός να τους στείλουμε στα σπίτια τους μια ώρα αρχύτερα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Δ.Δ.Υ.
                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΥΠΟΥ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                                                    & Οργανωτικού

         Γιώργος Παπαδιάς                                Κων/νος Κατσούδας                                   Αλέξανδρος Φλώτσιος
             κιν: 6977285460                                         κιν: 6944645537                                               κιν: 6974347891