Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

30-5-2012 Νέα Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων για "βάρδιες"


Προς:
Περιφερειακούς  Συλλόγους - Μέλη μας
και κοινοποίηση στα μέλη τους


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
Στην 169556/1673/27-4-2012 ΑΠΟΦΑΣΗ Υπουργού ΠΕΚΑ (ΦΕΚ 1538/Β/2012) μνημονεύονται τα προβλεπόμενα της ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ 169558/1675/27-4-2012 (ΑΔΑ: Β4960-Υ0Ξ) περί βαρδιών. Με τετελεσμένα και πρακτικές αποφασίζομεν και διατάσομεν, οι εμπνευστές και οι εκτελεστές των πολιτικών φαντασμάτων θεωρούν ότι θα υποκείψουμε. Όλοι αυτοί που αποφάσισαν τη καθιέρωση απογευματινής υπηρεσίας και που «κόπτονται» για την προστασία των Δασών μας, αποφάσισαν χωρίς να μας καλέσουν για να καταθέσουμε και τις δικές μας ρεαλιστικές απόψεις, τις οποίες πάντα τις έχουμε στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου. Με παράνομες αποφάσεις δεν μπορούν να επανακαθορίζουν τις εργασιακές σχέσεις και την πενθήμερη εργασία στο Δημόσιο. Όλα αυτά καθορίζονται ήδη με τον Ν. 1157/1981. Στην νομική επιστήμη όλοι γνωρίζουν ότι ο Νόμος αλλάζει με Νόμο και μόνο με Νόμο.
Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Δασοφυλάκων, ως όφειλε, απέστειλε σχετική προσωπική επιστολή στα μέλη των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των Δασολόγων και των Δασοπόνων, καλώντας τους να σταθούν δίπλα μας και να μας υποστηρίξουν. Δυστυχώς μέχρι σήμερα καμιά απόκριση. Αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία που έχουν οι συνάδελφοι να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας, αφού οι ηθικοί αυτουργοί και οι εμπνευστές της απαράδεκτης απόφασης (ευτυχώς μόνο οι δύο γνωστοί και μη εξαιρεταίοι) βρίσκονται μέσα στις Οργανώσεις τους.
Δυστυχώς η σύγκρουση μεταξύ συναδέλφων είναι αναπόφευκτη. Η ευθύνη σίγουρα δεν ανήκει σε μας. Ο διαχωρισμός σε υπαλλήλους δύο ταχυτήτων είναι αντισυνταγματικός και παράνομος. Κανένας υπάλληλος δεν είναι ούτε «πατροίκιος» ούτε «πληβείος». Αν μερικοί το πιστεύουν ζούν σε άλλες εποχές.
Κατόπιν αυτών η Διοίκηση της Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων αποφάσισε ομόφωνα:
1.         Να καταθέσει αίτηση αναστολής και ακύρωσης στο Σ.τΕ.
2.         Να καταθέσει στο νέο Υπουργό Π.Ε.Κ.Α. σχετική πρόταση – Υπόμνημα, για την συμμετοχή στο πρόγραμμα, όλων ανεξαιρέτως των Δασικών Υπαλλήλων και του Διοικητικού προσωπικού των Δασικών Μονάδων, με στόχο την αποτελεσματικότερη φύλαξη των Δασών μας και την συνεχή εξυπηρέτηση των πολιτών.
3.         Να καταθέσει σχετικό Υπόμνημα στον νέο Υπουργο Οικονομικών με το οποίο θα ζητά να χορηγείται το Επίδομα Ανθυγιεινής Εργασίας ΜΟΝΟ σε όσους Δασικούς Υπαλλήλους συμμετέχουν στο πρόγραμμα των βαρδιών και όχι σε αυτούς που εκτελούν εσωτερική υπηρεσία γραφείου ή πληρώνονται υπερωριακά.
4.         Να αιτηθεί από τους Προϊσταμένους των Εφετείων της Χώρας οι μηνυτήριες αναφορές μας που υποβάλλονται στα Πρωτοδικεία, να είναι πλήρεις με όλα τα απαιτούμενα δικόγραφα κατά τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Έκθεση Φωτοερμηνείας, Έκθεση Συλλήψεως για τις αυτόφωρες διαδικασίες κ.λ.π).
5.         Να ενημερώσει τους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ότι υπάλληλοι του κλάδου των Δασοφυλάκων απασχολούνται ( με την ανοχή και τις ευλογίες των Προϊσταμένων) σε ξένο ως προς τα καθήκοντά τους αντικείμενο όπως, διοικητικό, λογιστικό κ.λ.π.


6.       Την έκδοση Δελτίου Τύπου προς τα Μ.Μ.Ε. για τα τεκταινόμενα στην Δασική Υπηρεσία.
Επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων σύμφωνα με την Δασική Νομοθεσία και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας θεωρεί καθήκον της να σας υπενθυμίσει ότι:
Α) Είστε υποχρεωμένοι και θα πρέπει πριν από οποιαδήποτε ενέργειά σας να ζητάτε Έκθεση Φωτοεμηνείας από τον αρμόδιο Δασολόγο. Ιδιαίτερα όταν ενεργείτε απογευματινές, βραδινές ώρες και Κυριακές η Έκθεση Φωτοερμηνείας κρίνεται αναγκαία όσο ποτέ.
Β) Όλα τα Δασικά Αδικήματα ιδιαίτερα αυτά που διαπιστώνονται απογευματινές, βραδινές ώρες και Κυριακές είναι αυτόφωρες διαδικασίες. Για αυτό και θα απαιτείτε την παρουσία Δασολόγου ή Δασοπόνου για την ΑΜΕΣΗ σύνταξη των σχετικών εγγράφων καθώς και την ΑΜΕΣΗ πρωτοκόλληση τους τα οποία και θα συνοδεύσουν τον κατηγορούμενο στη Εισαγγελική Αρχή.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Σας καλούμε να μην δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα. Ερμηνεύοντας την εγκύκλιο κρίνουμε ότι η συμμετοχή μας είναι προαιρετική και ως εκ τούτου είναι στην κρίση μας αν θα συμμετάσχουμε ή όχι. Σε κάθε περίπτωση η Ομοσπονδία θα είναι στο πλευρό σας.
Ο δίκαιος αγώνας μας δεν θα είναι ανέξοδος. Θα χρειαστούμε την ηθική και υλική συμπαράστασή σας. Να είστε σε συνεχή επαφή με τους Περιφερειακούς Συλλόγους σας για τον αγώνα που μας περιμένει.
Πάντως δεν θα πέσουμε αμαχητί.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Δ.Δ.Υ.

                     Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Γεν. Γραμματέας 
              Γεώργιος Παπαδιάς                                                      Αλέξανδρος Φλώτσιος