Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Διαβούλευση για τα δάση




Τις προτάσεις μας για την αποτελεσματικότερη προστασία και διαχείριση των δασών καταθέσαμε  σε   σχετική  δημόσια διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ .Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου  του Κόμματος .




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11/10/2012
Θέμα: Διαβούλευση για τα δάση

Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή έγινε στις 10/10, η πρώτη δημόσια διαβούλευση του ΣΥΡΙΖΑ για τα δάση. Στην διαβούλευση συμμετείχαν οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ, Διώτη Ηρώ, Θεοπεφτάτου Αφροδίτη, Ιγγλέζη Κατερίνα και Καφαντάρη Χαρά εκ μέρους της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου για το ΥΠΕΚΑ, και μέλη συνδικαλιστικών οργάνων και παρατάξεων δασολόγων, δασοπόνων και δασοφυλάκων, πανεπιστημιακοί, ερευνητές, ΜΚΟ, στελέχη της διοίκησης, δασάρχες.
Ήταν κοινή η εκτίμηση ότι το ζήτημα της αποτελεσματικής προστασίας και διαχείρισης των δασών της χώρας είναι καθαρά ζήτημα πολιτικής βούλησης.
Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, που επεξεργάζεται μια άλλη πολιτική πρόταση για τα δάση και τις δασικές εκτάσεις, στην κατεύθυνση της διατήρησης και ενίσχυσης του δημόσιου χαρακτήρα τους, είναι να προχωρήσει τη συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν τη δασική πολιτική από μια οπτική ολιστική για τα δυναμικά αυτά οικοσυστήματα που θα περιλαμβάνει και μέριμνα για τους ορεινούς και παραδασόβιους πληθυσμούς. Στην συζήτηση αναδείχτηκαν πάρα πολλά σημαντικά ζητήματα για την προστασία, την διαχείριση, την φύλαξη, την νομοθεσία, τις δασικές πυρκαγιές, τους δασικούς χάρτες, την ανάπτυξη κ.λπ. Ως θέματα προτεραιότητας αναδείχτηκαν το ζήτημα ενός εθνικού σχεδίου για τα δάση, η ανασυγκρότηση της δασικής υπηρεσίας σε καινούρια βάση, το νομοθετικό πλαίσιο που πρέπει να αλλάξει, το πολύ ζωτικό ζήτημα της χρηματοδότησης χωρίς την οποία καμιά δασική πολιτική δεν προχωρά, οι δασικοί χάρτες και τα ζητήματα της διαχείρισης για όλα τα δάση της χώρας, παραγωγικά και μη.    

                                                                                                Το γραφείο τύπου