Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Παραλειπόμενα δικαστικών αιθουσών !

Γράφει ο  συνάδελφος  Σπύρος Λαζαρίδης , Δασαρχείο Δράμας 

Ω καιροί, ω ήθη.

Προ ημερών βρισκόμουν εντός μίας κατάμεστης δικαστικής αίθουσας προκειμένου να υποστηρίξω τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου σε δασική υπόθεση. 
Εντός της αιθούσης βρίσκονταν κι άλλοι δασικοί υπάλληλοι προκειμένου να υποστηρίξουν κι αυτοί διάφορες δασικές υποθέσεις. 
Επειδή δεν είχαν έρθει οι δικαστές, βγήκα με τους συναδέλφους στον χώρο αναμονής και παρατήρησα πως τρεις εξ αυτών ήταν προβληματισμένοι. 
Τους πλησίασα και τους ρώτησα τι τους απασχολεί; 
Μου εξήγησαν πως είναι στεναχωρημένοι διότι μήνυσαν ένα ιερέα (μετά από καταγγελία) για παράνομη υλοτομία τριών τόνων χλωρής δρυός. 
Τους είπα ότι αυτά δυστυχώς μπορεί να συμβούν κι ότι ο Νόμος πρέπει να εφαρμόζεται ανεξαιρέτως, προκειμένου να τους ενθαρρύνω. 
Λίγο αργότερα κατά την διάρκεια της εκδίκασης της ως άνω υπόθεσης, έκπληκτος έγινα μάρτυρας (όπως και όλοι  οι παρόντες εντός της αιθούσης) μιας αχαρακτήριστης συμπεριφοράς, δυστυχώς από τον κατηγορούμενο ιερέα. 
Δεν άφηνε τον συνάδελφο να καταθέσει (με τις παρεμβάσεις του),τους εξύβρισε και τους απείλησε εντός της αιθούσης του δικαστηρίου. 

Πραγματικά λυπηρό γεγονός που μου έκανε εντύπωση και δεν μου ξανά έτυχε εντός των δικαστικών αιθουσών, στα τόσα χρόνια της θητείας μου. 

Ορισμένοι γνωστοί από το ακροατήριο αργότερα μου είπαν, ''καλά έπρεπε οι δικοί σου να γράψουν τον ιερέα, τόσο αδέκαστοι είστε εσείς οι δασικοί'';  
Πραγματικά προβληματίστηκα (και για άλλη μια φορά θαύμασα τους Ελληναράδες),όχι τόσο από την συμπεριφορά του ιερέα, που προφανώς είναι η εξαίρεση του κανόνα, όσο από την συμπεριφορά ορισμένων πολιτών. 

Τελικά όταν κάνεις την δουλεία σου, συνήθως βρίσκεις τον μπελά σου και γίνεσαι κακός, αφού ισχύει το ''έλα μωρέ τώρα, εσύ θα σώσεις την Ελλάδα, προσωπικά έχεις μαζί μας και μας κυνηγάς'';  
Όταν όμως δεν την κάνεις σωστά ''είσαι τεμπέλης, επίορκος  !!!