Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Σχετικά με τις δηλώσεις του έγκριτου δημοσιογράφου κου Κύρτσου περί 8.000 αγροφυλάκων!!!!!!!


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

PANHELLENIC FEDERATION OF FOREST GUARDS STATE OFFICERS - P.F.F.G.S.O.
Τακτικό μέλος της

ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ -Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Κουμουνδούρου 37 – Τ.Κ. 10937 – Αθήνα – Τηλ. & Φαξ: 210.5244804







Αθήνα 6 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τις δηλώσεις του έγκριτου δημοσιογράφου κου Κύρτσου, στις 6 Φεβρουαρίου και στην εκπομπή του κου Ευαγγελάτου «ΣΚΑΪ στις 7», αναφορικά με τον διορισμό 8.000 αγροφυλάκων το 2007 θα θέλαμε, προς ενημέρωση του έγκυρου κατά τα άλλα κου Κύρτσου, αλλά και προς εξυπηρέτηση της αλήθειας να αναφέρουμε ότι ποτέ δεν υπήρξε τόσο μεγάλος αριθμός διορισμένων αγροφυλάκων.
Το 2007 διορίσθηκαν ως επιτυχόντες διαγωνισμού και με την επανίδρυση της αγροφυλακής 1.400 περίπου αγροφύλακες, Αρχιφύλακες και Αγρονόμοι. Επί μια τετραετία οι υπάλληλοι της πρώην αγροφυλακής προσέφεραν τεράστιο έργο, αν αναλογιστούμε τα μηδαμινά εφόδια που τους παρείχε τότε η πολιτεία.
Με το άρθρο 21 του Ν.3938/2011 ενσωματώθηκαν 1.200 περίπου πρώην αγροφύλακες στις δασικές υπηρεσίες και κατατάχθηκαν στον κλάδο των Δασοφυλάκων. Οι συνάδελφοι αυτοί ενσωματώθηκαν στον κλάδο των Δασοφυλάκων ψυχή και σώματι, παρόλο ότι 400 από αυτούς μετακινήθηκαν με παράνομες αποφάσεις σε διοικητικές θέσεις και σε υπηρεσίες όπως στην Υπηρεσία Αλλοδαπών, στην Υπηρεσία Εθνικών Κληροδοτημάτων κ.λ.π.!!!!!
Από τότε οι συνάδελφοι πρώην αγροφύλακες, που παρέμειναν στην δασική υπηρεσία και στον κλάδο των Δασοφυλάκων, μαζί και με τους παλαιότερους Δασοφύλακες, έχουμε να επιδείξουμε ακόμα μεγαλύτερο έργο. Σας παραπέμπουμε στις 3.105 μηνύσεις ΜΟΝΟ για συμβάντα λαθροϋλοτομίας που υποβλήθηκαν κυρίως από τους Δασοφύλακες για το έτος 2012, στους 13.000 τόνους λαθραία υλοτομημένων ξύλων και των 425 οχημάτων που κατασχέθηκαν, από την εκποίηση των οποίων το Δημόσιο είχε οικονομικό όφελος πολλών χιλιάδων Ευρώ. Με μισθούς πείνας των 600-700€, χωρίς υπερωρίες τις οποίες καρπώνονται λίγοι και εκλεκτοί, τη στιγμή που εμείς βλέπουμε, ακούμε και διαβάζουμε για εκατομμύρια ευρώ για την πάταξη της λαθροϋλοτομίας.
Για περισσότερες πληροφορίες και για την καλύτερη ενημέρωσή του θα μπορούσε ο κος Κύρτος να απευθυνθεί τόσο στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων, όσο και στην Ειδική Γραμματεία Δασών του ΥΠΕΚΑ για να του παράσχουμε κάθε σχετική λεπτομέρεια.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Ο.Δ.Δ.Υ.

Ο Πρόεδρος                                   Ο Οργανωτικός Γραμματέας                           Ο Γεν. Γραμματέας
                  Τ.Υ.                                                                        Τ.Υ                                                                     Τ.Υ.
Γεώργιος Παπαδιάς                                  Κων/νος Κατσούδας                                  Αλέξανδρος Φλώτσιος
          Δασαρχείο Πεντέλης                                                                  Δασαρχείο Θεσ/νίκης                                                                    Δ/νση Δασών Αθηνών
              τηλ. 6977285460                                                                        τηλ. 6944645537                                                                              τηλ. 697434789

Διευκρινιστική εγκύκλιος ΥΠΕΚΑ για Πρόγραμμα λαθροϋλοτομιών έτους 2013


Υλοποίηση του Ειδικού Προγράµµατος Πρόληψης Λαθροϋλοτοµιών έτους 2013. 
ΑΔΑ: ΒΕΥΘ0-ΜΚΓ
Κατεβάστε την εγκύκλιο :ΕΔΩ