Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ

                                                                                                                                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΝΩΣΤΟΣ ΛΑΘΡΟΞΥΛΕΜΠΟΡΟΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ

Φαίνεται ότι οι λαθροξυλέμποροι δεν πτοούνται. Τι και αν έχουν ξανασυλληφθεί, δεν έχει καμιά σημασία.
Σε νέο περιστατικό βίας και πάλι στην περιοχή της Αριδαίας, ο γνωστός ξυλέμπορας Ν.Γ. του Δ. ο οποίος στις 20 Αυγούστου είχε επιτεθεί στον Δασοφύλακα Π.Β. και είχε προξενήσει σημαντικές φθορές στο Υπηρεσιακό Αυτοκίνητο, αυτή την φορά κατά την διάρκεια καταδίωξης, πυροβόλησε (ευτυχώς στον αέρα) εναντίον των Δασοφυλάκων Ξ. Π. και Μ. Σ. του Δασαρχείου Αριδαίας, που τον είχαν συλλάβει να έχει υλοτομήσει παράνομα και να μεταφέρει με το φορτηγό – γερανό της επιχείρησής, του δέκα (10) τόνους δρυός.
Το περιστατικό συνέβη χθες αργά το απόγευμα και σε συνδρομή των Δασοφυλάκων συνέτρεξαν αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος οι οποίοι επιλήφθηκαν μεν του συμβάντος αλλά κατά περίεργο τρόπο δεν συνέλαβαν με την αυτόφωρη διαδικασία τον λαθροξυλέμπορο.
Εναντίον του για μια ακόμα φορά το Δασαρχείο Αριδαίας κατέθεσε σχετική μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα, σύμφωνα με τον Δασικό Κώδικα.
Είναι πλέον πασιφανές ότι τα περιστατικά λαμβάνουν διαστάσεις Far West. Οι Δασοφύλακες προσπαθούν να προστατέψουν την Δημόσια Περιουσία κάτω από ειδικές και επικίνδυνες συνθήκες. Εργάζονται με αμοιβές των 600 και 700€ ακόμα και με απογευματινές βάρδιες χωρίς να πληρώνονται, με δικά τους Ι.Χ. πολλές φορές χωρίς να αποζημιώνονται.
Κατά τα άλλα, σύμφωνα με την Διοίκηση, όλα βαίνουν καλώς. Μάλλον δεν έχουν καμιά επαφή με την πραγματικότητα. Νομίζουν ότι καθιερώνοντας ψευτοπρογράμματα δασοπροστασίας χωρίς την συμμετοχή ΟΛΩΝ των Δασικών Υπαλλήλων, με μηδαμινή χρηματοδότηση και ψεύτικες υποσχέσεις θα συμβάλουν στην πάταξη των παράνομων φαινομένων. Για μια ακόμα φορά οι απλήρωτοι και χαμηλόμισθοι Δασοφύλακες θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα.
Άντε να δούμε πόσο ακόμα θα αντέξουμε.
                                                        Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                     Κατσούδας Κων/νος                                                                         Ρουμπακιάς Γεώργιος
                                            Τηλ: 6944645537                                                                                                                                  τηλ: 6974513375