Απαντήσεις από τον υπουργό Περιβάλλοντος για το μέλλον των δασικών υπηρεσιών, που "αναδιοργανώνονται" με πρόσχημα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ζητεί η Κατερίνα Ιγγλέζη με ερώτησή της στη Βουλή. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Γ. Μανιάτη να ξεκαθαρίσει αν σκοπεύει να καταργήσει τα Δασαρχεία "που αποτελούν το κύτταρο προστασίας και διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων" και αν θα συνεχίσει στην πολιτική κατεύθυνση που επιδιώκει την αποδιοργάνωση/κατάργηση των δομών αυτών "ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα τα επιχειρηματικά συμφέροντα που επιβουλεύονται το φυσικό περιβάλλον".
Στην ερώτησή της, η Κατερίνα Ιγγλέζη υπογραμμίζει ότι παρά τις μειώσεις προσωπικού και χρηματοδότησης, οι δασικές υπηρεσίες εξακολουθούν να επιτελούν ένα σημαντικότατο έργο "σε μια εποχή που το φυσικό περιβάλλον δέχεται ασφυκτικές πιέσεις λόγω των μνημονιακών πολιτικών που υποβαθμίσουν το περιβάλλον σε αναλώσιμο προϊόν". Όπως αναφέρει, "πέρα από την παράνομη υλοτομία, τις καταπατήσεις δασικών εκτάσεων και τις πυρκαγιές, η κατάσταση χειροτερεύει με νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθούν την αλλαγή του νομικού χαρακτήρα των δασών, το δικαίωμα εξαγοράς καταπατημένης γης, τον κατακερματισμό των αρμοδιοτήτων και τη συνεχή υποβάθμιση των δασικών υπηρεσιών".
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η κατάργηση των Δασαρχείων και η συγκέντρωση των αρμοδιοτήτων τους σε κεντρικά σημεία – τύπου Διευθύνσεων Δασών – "αναιρεί την έννοια προστασίας και διαχείρισης των δασών και μετατρέπει τις δασικές υπηρεσίες σε γραφεία εξυπηρέτησης 'επενδυτών'". "Ουσιαστικά το περιβάλλον θυσιάζεται στο βωμό του άπληστου κέρδους ιδιωτικών εταιρειών και εργολάβων" υπογραμμίζει.