Σάββατο 5 Απριλίου 2014

5η Συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας για την Αξιολόγηση των Δομών και την Αναδιάρθρωση των Δασικών Υπηρεσιών

Αναδημοσίευση από το site της Απ.Διοίκησης Αττικής

Κατηγοριοποίηση Γενικών Διευθύνσεων Δασών και Δασαρχείων με βάση το παραγόμενο έργο

Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 5η Συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας για την Αξιολόγηση των Δομών και την Αναδιάρθρωση των Δασικών Υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Μανώλη Αγγελάκα, κατά τη διάρκεια της οποίας οριστικοποιήθηκε η προτεινόμενη Δομή των Δασικών Υπηρεσιών.
Οι προτάσεις που υιοθετήθηκαν στοχεύουν στην καθετοποίηση της Δασικής Δομής, πάγιο αίτημα όλων των εμπλεκόμενων φορέων και αναγκαία προϋπόθεση για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των Δασικών Υπηρεσιών. Επίσης, ολοκληρώθηκε η επεξεργασία των στοιχείων για τις επτά Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, από την οποία προκύπτει ανισομερής κατανομή του προσωπικού, υποστελέχωση σε ορισμένες περιπτώσεις και επάρκεια σε κάποιες άλλες.
Η Επιτροπή κατέταξε τα Δασαρχεία σε τρεις κατηγορίες με βάση κριτήρια παραγόμενου έργου (κατηγορίες Α, Β και Γ) και κατέγραψε τον ελάχιστο αριθμό επιστημονικού προσωπικού για την κάλυψη της λειτουργίας τους. Με την ίδια λογική και οι Γενικές Διευθύνσεις Δασών χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες και κατ” ανάλογο τρόπο προσδιορίστηκαν τα απαραίτητα τμήματα για την αποτελεσματική λειτουργία τους καθώς και για τη λειτουργία των Δασαρχείων.
Το πόρισμα θα οριστικοποιηθεί κατά την επόμενη και τελευταία συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας που θα πραγματοποιηθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής την ερχόμενη Παρασκευή 11 Απριλίου και θα παραδοθεί στον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ.