Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων με τον Αν Υπουργό Περιβάλλοντος

Συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχε σήμερα 08-02-2017 το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Σωκράτη Φάμελλο .
Από πλευράς μας θέσαμε στον κ.Υπουργό τα τρέχοντα θέματα και προβλήματα του κλάδου και των Δασικών Υπηρεσιών γενικότερα, όπως :·                     Πράσινο Ταμείο:
Ζητήσαμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όλων των συναδέλφων από τα Προγράμματα Λαθροϋλοτομιών ετών 2015 και 2016 και ενημερώσαμε τον Υπουργό για τις δίκαιες διαμαρτυρίες των συναδέλφων και για την πρόθεση της Ομοσπονδίας μας να προκηρύξει απεργία – αποχή από το τρέχων Πρόγραμμα Λαθροϋλοτομιών 2017, εφόσον το θέμα δεν διευθετηθεί σύντομα .
Ο Υπουργός μας ενημέρωσε πως σήμερα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου και στον οποίο θα θέσει το θέμα για να αναζητήσουν από κοινού τη λύση του .
Επίσης ζητήσαμε από τον Υπουργό την παρέμβασή του ούτως ώστε να υπάρξει ρύθμιση για το θέμα που προέκυψε με το Γενικό Λογιστήριο και τις διανυκτερεύσεις των Δασικών Υπαλλήλων .

Άλλα θέματα που τέθηκαν στον Υπουργό:
·                     Ζητήσαμε την Εξαίρεση των Δασικών Υπηρεσιών από τις περικοπές των Δημοσίων Δαπανών,
·                     Η Διοικητική αναδιοργάνωση και η κάθετη διάρθρωση της Δασικής Υπηρεσίας,
·                     Η Κωδικοποίηση και απλοποίηση της Δασικής Νομοθεσίας,
·                     Η Θεσμοθέτηση ενιαίου φορέα Δασοπροστασίας,
·                     Την μονιμοποίηση των συναδέλφων αορίστου χρόνου
·                     Τα θέματα των Προγραμμάτων Δασοπροστασίας (βαρδιών) και των στολών.

Τέλος καταθέσαμε τις προτάσεις μας σε σύντομο υπόμνημα (στο οποίο συμπεριλήφθηκαν και οι σχετικές προτάσεις που μας κατατέθηκαν από τους Περιφερειακούς Συλλόγους - μέλη μας) και αποχωρώντας ζητήσαμε από τον κ. Υπουργό να έχουμε σχετική ενημέρωση για τα αποτελέσματα των ενεργειών του.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα .
Εν συνεχεία το προεδρείο της Π.Ο.Δ. είχε συνεργασία με τον Ειδικό Σύμβουλο του Υπουργού κ. Κώστα Παπασπυρόπουλο .
Αναμένουμε αποτελέσματα…