Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Κοινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Δ. με τα προεδρεία των Περιφερειακών Συλλόγων - Μελών της

Το διήμερο 16 και 17 Νοεμβρίου συνεδρίασε το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων (Π.Ο.Δ.)
Συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Ακολούθησε κοινή συνεδρίαση της Διοίκησης της Π.Ο.Δ. με όσα από τα Προεδρεία των Περιφερειακών Συλλόγων ανταποκρίθηκαν στην σχετική Πρόσκληση.
Συζητήθηκαν τα θέματα:
  1. Οικονομικά Ομοσπονδίας και Περιφερειακών Συλλόγων
  2. Άνιση κατανομή οδοιπορικών εξόδων σε βάρος των συναδέλφων μας.
  3. Η καθυστερημένη καταβολή δεδουλευμένων μας από το Πράσινο Ταμείο.
  4. Η διαδικασία άρσης της μισθολογικής αδικίας κατά των συναδέλφων μας που δεν κατέχουν τα τυπικά προσόντα του κλάδου.
  5. Το μέλλον των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και οι αρμοδιότητες των Δασών, σε συνάρτηση με τον πρόσφατο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης.
  6. Το πρόσφατο εκδοθέν Π.Δ. περί χρήσης υπηρεσιακής στολής ΜΟΝΟ από τους υπηρετούντες Δασοφύλακες.
Όσον αφορά τα 5 πρώτα θέματα αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ να εκδοθούν σχετικές ανακοινώσεις και έγγραφα προς τους αρμόδιους φορείς.

Σχετικά με το τελευταίο θέμα, στην αρχή της συζήτησης κατατέθηκαν εκ μέρους του  Συλλόγων Δασοφυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας αντίγραφο σχετικής απόφασης του Δ.Σ, του και εκ μέρους του Συλλόγου Δασοφυλάκων Αν. Μακεδονίας & Θράκης σχετικές αποφάσεις  της Γεν. Συνέλευσης του. Σύμφωνα με αυτές  οι θέσεις αυτών των Περιφερειακών Συλλόγων (κατά πλειοψηφία) ταυτίζονται με τις θέσεις της Ομοσπονδίας. 
Στη συνέχεια και μετά από συζήτηση, ακούστηκαν όλες οι απόψεις των συμμετεχόντων και  μετά την σχετική ψηφοφορία, επιβεβαιώθηκε (κατά πλειοψηφία) για μια ακόμα φορά η θέση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων σχετικά με τις στολές. Η θέση αυτή έχει κατατεθεί δημοσίως εδώ και πολλά χρόνια και κατ΄επανάληψη έχει αναλυθεί ότι "η Π.Ο.Δ. λέει ΝΑΙ στη χρήση της υπηρεσιακής στολής και ΕΝΙΑΙΑΣ Υπηρεσιακής Ταυτότητας κατά τους υπηρεσιακούς έλεγχους από ΟΛΟΥΣ τους Δασικούς Υπαλλήλους και από μια Δασική Υπηρεσία με τον ανάλογο μηχανολογικό εξοπλισμό, σε οχήματα και μέσα επικοινωνίας, με νέο και εκπαιδευμένο προσωπικό, με κωδικοποιημένη και σαφή Δασική Νομοθεσία."
Η Διοίκηση της Π.Ο.Δ. θέλει να ευχαριστήσει όσους τους συναδέλφους από τους Περιφερειακούς Συλλόγους που κατάφεραν και ξεπέρασαν τις σημαντικές υπηρεσιακές υποχρεώσεις τους και μπόρεσαν να συμμετέχουν σε αυτές τις σημαντικές συνεδριάσεις. 
Τέλος θέλει να στείλει μήνυμα ενότητας, εγρήγορσης και συναδελφικής αλληλεγγύης σε όλους τους συναδέλφους.
Συνάδελφοι,
Τίποτα δεν μας χαρίζεται, τίποτα δεν είναι αυτονόητο.
Οι στιγμές απαιτούν ενότητα και μαχητικότητα. 
ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ, ΓΡΗΓΟΡΕΊΤΕ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ, ΑΓΩΝΙΣΘΕΙΤΕ.