Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Ενημέρωση για την μισθολογική εξίσωση Δασοφυλάκων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Τακτικό μέλος της

Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Κουμουνδούρου 37 – Τ.Κ. 10937 – Αθήνα – Τηλ. & Φαξ: 210.5244804

http://omospondiadasofylakon.blogspot.gr/

e-mail: dasofylakes@gmail.comΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι
Μετά την σωρεία ερωτημάτων τόσο προς την Ομοσπονδία Δασοφυλάκων όσο και προς τους Περιφερειακούς Συλλόγων Δασοφυλάκων - Μέλη μας, σχετικά με την εξέλιξη του θέματος για την μισθολογική εξίσωση των Συναδέλφων, που δεν κατέχουν τα τυπικά προσόντα του κλάδου, με εκείνους που τα κατέχουν, σας ενημερώνουμε τα παρακάτω:
Καταρχήν θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι μισθολογική εξίσωση μεταξύ υπαλλήλων του ίδιου κλάδου και της ίδιας ειδικότητας, νοείται η μισθολογική εξίσωση επί τη βάσει του ύψους του χορηγηθέντος Βασικού Μισθού του υπαλλήλου και ΟΧΙ η «εξίσωση» των μισθών με την χορήγηση προσωπικής διαφοράς. Ο διαχωρισμός αυτός παρόλο ότι είναι αυτονόητος, θα πρέπει πάντα να λέγεται και να τονίζεται. Για το θέμα αυτό, σήμερα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασοφυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας και Οργανωτικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων Κώστας Κατσούδας, είχε συνεργασία για μια ακόμα φορά με την Δ/νση Οικονομικού της Απ. Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης. Θα πρέπει εδώ να τονίσουμε την προθυμία και τον θετική διάθεση που διαχειρίζεται η εν λόγω Δ/νση Οικονομικού το θέμα αυτό.
Η πληροφόρηση που έχουμε δεν έχει καμιά εξέλιξη από την τελευταία ενημέρωση που είχαμε από τα τέλη Νοεμβρίου. Το θέμα που το είχαμε δρομολογήσει από τις αρχές του έτους, βρισκόταν στο στάδιο της τελικής και θετικής επίλυσής του, μετά και από την έκδοση του άρθρου 2 του Νόμου 4405/2016, προς θεραπεία της άδικης και άνισης μισθολογικής μεταχείρισης που υπέστησαν οι Συνάδελφοι Δασοφύλακες εκ της εφαρμογής του άρθρου 9 του Ν. 4354/2015. Όμως στα πλαίσια εφαρμογής προς άρση της αδικίας αυτής, η Δ/νση Διοίκησης της Απ. Διοίκησης Πελοποννήσου απέστειλε σχετικό ερώτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο.
Από τότε η υπόθεση «κόλλησε» στα γραφειοκρατικά γρανάζια του Ελληνικού Δημοσίου αναμένοντας την απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Δεν σταματάμε εδώ. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δίκαιο των αιτημάτων μας. Αν χρειαστεί θα καταφύγουμε στο τελευταίο καταφύγιο που μας διαθέτει η Δημοκρατία μας. Σας θέλουμε δίπλα μας.
Επί τη ευκαιρία να σας ευχηθούμε Καλές Γιορτές, με Υγεία και Δύναμη για σας και την οικογένειά σας.