Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Νέα ανακοίνωση - ενημέρωση για τα Προγράμματα με βάρδιες


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Τακτικό Μέλος της 
Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων - Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Κουμουνδούρου 37 - Αθήνα - 10437 - Τηλ. Φαξ: 2105244804

Προς:
Τους Περιφερειακούς  Συλλόγους - Μέλη μας
1.         Πανελλήνια Ένωση Δασοφυλάκων Δ.Υ.
2.         Σύλλογο Δασοφυλάκων Θεσσαλίας
3.         Σύλλογο Δασοφυλάκων Κεντρ. Μακεδονίας
4.         Σύλλογο Δασοφυλάκων Α. Μακεδονίας & Θράκης
5.         Σύλλογο Δασοφυλάκων Δυτικής Μακεδονίας
6.         Σύλλογο Δασοφυλάκων Ηπείρου
Έδρες τους και κοινοποίηση στα μέλη τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
Σας είναι ήδη γνωστό ότι με την 169556/1673/27-4-2012 απόφαση του πρώην Υπουργού Π.Ε.Κ.Α. «Πρόγραμμα Δασοπροστασίας 2012» και την υπ΄αριθμ 125120/327/24-1-2013 απόφαση Αναπληρωτή Υπουργού Π.Ε.Κ.Α. «Ειδικό Πρόγραμμα Λαθροϋλοτομιών 2013», τις σχετικές εγκύκλιους και τις αποφάσεις των Γεν. Γραμματέων των Απ. Διοικήσεων, εφαρμόσθηκαν προγράμματα με βάρδιες με την συμμετοχή ΜΟΝΟ των Δασοφυλάκων.
Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας σε προηγούμενες ανακοινώσεις της, έχει καταγγείλει την πρακτική του πρώην Υπουργού Π.Ε.Κ.Α. και φυσικά την αντιδεοντολογική και προδοτική συμπεριφορά τόσο του Ειδικού Γραμματέα Δασών όσο και του γνωστού «…συνάδελφου!!!».
Η Ομοσπονδία Δασοφυλάκων, όπως γνωρίζετε, έχει καταθέσει από πέρυσι Εξώδικη Δήλωση - Διαμαρτυρία προς τον Υπουργό Π.Ε.Κ.Α. και τους Γ. Γραμματείς των Απ. Διοικήσεων της Χώρας, με αίτημα την άμεση απόσυρση όλων των σχετικών αποφάσεων. Η Αίτηση Αναστολής και Ακύρωσης που έχουμε υποβάλει, θα συζητηθεί (εκτός απροόπτου) ενώπιον του Σ.τ.Ε. στις 16 Μαΐου. Η Ομοσπονδία επίσης, με εξώδικα προς του Προϊσταμένους Δασικών Μονάδων, με υπομνήματα αλλά και με παραστάσεις προς Βουλευτές και Υπουργούς, αγωνίζεται με μοναδικό σκοπό την υπεράσπιση των συμφερόντων του κλάδου μας.
Θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων, επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματός της. Προτίθεται να διεκδικήσει για τα μέλη της τυχόν αμοιβές δεδουλευμένων τουλάχιστον του 2012 και οι οποίες δεν έχουν καταβληθεί, λόγω εφαρμογής παράνομων Προγραμμάτων. Παράλληλα είμαστε αποφασισμένοι να ζητήσουμε και την διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών ΟΛΩΝ εκείνων των διοικητικών οργάνων, που με την έκδοση αποφάσεων και διαταγών τους, ζημίωσαν όχι μόνο τους υπαλλήλους του κλάδου μας, αλλά κυρίως επέφεραν καίρια ζημία κατά του Δημοσίου Συμφέροντος, το οποίο είναι ταγμένοι να υπηρετούν, κατά το Σύνταγμα και τους Νόμους. Η νόμιμη απαίτησή μας για ηθική και χρηματική αποζημίωση είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας και θα το χρησιμοποιήσουμε όποτε το κρίνουμε σκόπιμο.
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι, μέλη των Περιφερειακών Συλλόγων,
Ο αγώνας μας είναι δύσκολος. Δεν μας πτοούν οι «απειλές» των «φίλων» μας. Τους το έχουμε ξαναπεί. Αφού άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας, κάποια στιγμή θα ….. «θερίσουν ότι έσπειραν». Αν μοναδικός σκοπός τους είναι ο «έλεγχος» των Δασοφυλάκων και όχι η προσφορά στην Προστασία του Δασικού και Αγροτικού Περιβάλλοντος, τότε ……… μπράβο τους.
Η υπεράσπιση των συμφερόντων μας και της αξιοπρέπειάς μας είναι πάνω από όλα.
Ενωμένοι και Δυνατοί μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς


Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Δ.Δ.Υ.
                   Ο Πρόεδρος                                         Ο Οργανωτικός Γραμματέας                                Ο Γεν. Γραμματέας
            Γεώργιος Παπαδιάς                                        Κων/νος Κατσούδας                                         Αλέξανδρος Φλώτσιος



3 σχόλια:

  1. Η 16η Μαϊου παρηλθε και η συζητηση ενωπιον του ΣτΕ δεν εγινε. Στο πινακιο της 17ης Μαιου δεν υπαρχει σχετικο θεμα. Γνωριζετε ποτε τελικα θα συζητηθει η Αιτηση μας ή το εχουμε αφησει και αυτο στη μοιρα του οπως τοσα αλλα στο παρελθον; Και εν τω μεταξυ η Διοικηση συνεχιζει το χαβα της ακολουθωντας κατα γραμμα το διαιρει και βασιλευε στις Δασικες Υπηρεσιες της χωρας. Εμεις τι κανουμε;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρήλθε και ο εισηγητής ως συνήθως δεν πρόλαβε να εξετάσει την υπόθεση ....μάλλον πρέπει να κινηθούμε και δια της πλαγίας οδού ! κι αυτό θα κάνουμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η δικη μου γνωμη παντως, την οποια την εχω χιλιοεκφρασει, και απο την σελιδα μας αλλα και σε ολους σχεδον τους συναδελφους μου στην αποκεντρωμενη διοικηση θεσσαλιας, ειναι να κινηθουμε δια της ΕΥΘΕΙΑΣ ΟΔΟΥ......Και εξηγουμαι: ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Δεν γινεται εμεις να δουλευουμε και αλλοι να περιμενουν ποτε και αν θα δοθει εγκριση για χρηματα, για να ερθουν τοτε και με πλασματικες ωρες οπως εκαναν παντα να παρουν τα λεφτα. Η μονη λυση και για να εκδικασθει η Αιτηση μας αλλα και για να καταλαβει η Κεντικη Διοικηση ( ΥΠΕΚΑ)οτι οι Ειλωτες πεθαναν στην αρχαια Σπαρτη και δεν υπαρχουν πια. Ας το δοκιμασουμε και ειμαι σιγουρος οτι θα καθησουν στο τραπεζι των συζητησεων. Χωρις εμας η Υπηρεσια δεν υπαρχει. Ειμαστε ο κορμος και η καρδια της. Χωρις κορμο το κεφαλι ειναι αχρηστο. Επιτελους ας καταλαβουν και οι "συναδελφοι" Δασολογοι και Δασοπονοι οτι και η κοροϊδια εχει ορια.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή