Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Κοινή Ανακοίνωση των Συλλόγων Δασοφυλάκων Κεντρικής και Αν. Μακεδονίας & Θράκης για την απόφαση του Υ.Π.Ε.Κ.Α. περί "βαρδιών"


Θεσσαλονίκη 15 - 5 - 2012
Αριθ. Πρωτ: Σ.Δ.Δ.Υ.Κ.Μ.: 13
                           Σ.Δ.Δ.Υ.Αν.Μ.Θ.: 21


Προς:
Δασοφύλακες - Μέλη μας της ΑΠ.Δ.Μ.Θ.
Κοινοποίηση: 1) Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Δ.Μ.Θ.
2) Γενικό Δ/ντη Δασών & Αγρ.Υπ. της Α.Δ.Μ.Θ.
3) Δασικές Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Δ. Μ.Θ.
4) Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων Δ.Υ.
5) Ένωση Δασοπόνων Αποκεντρωμένης Δ.Μ.Θ.
6) Σύλλογο Εργαζομένων Απ. Δ. Μ.Θ. (περιοχής Αν.Μ.Θ.)
7) Σύλλογο Εργαζομένων Απ.Δ.Μ.Θ (περιοχής Κ.Μ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
Ο απερχόμενος Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής με την υπ’ αριθμ. 169558/1675/27-4-2012Πρόγραμμα δασοπροστασίας - λειτουργία Υπηρεσιών 2012» ΑΔΑ: Β4960-Υ0Ξ) απόφασή του, καθορίζει πρόγραμμα για την προστασία των Δασών και την «βελτίωση της λειτουργίας» των Περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Το πρόγραμμα, προβλέπει καθιέρωση λειτουργίας των Δασικών Υπηρεσιών τα απογεύματα των καθημερινών, των Σαββάτων και των Κυριακών & εξαιρεσίμων (βάρδιες).
Τα συνδικαλιστικά όργανα των Δασοφυλάκων έχουν ήδη προτείνει από το 2006 ότι απαιτείται η συνεχής λειτουργία των Δασικών Υπηρεσιών και η αδιάλειπτη παρουσία όλων των δασικών υπαλλήλων στη μάχη για την προστασία των Ελληνικών Δασών. Άλλωστε εμείς είμαστε που γνωρίζουμε από κοντά και καλύτερα από τον καθένα, ότι οι περισσότερες παρανομίες στον Δασικό Χώρο λαμβάνουν χώρα τα απογεύματα και τις αργίες.
Ως εκ θαύματος και αντίθετα από ότι θα περίμενε ένας λογικός άνθρωπος, οι συντάκτες και οι εμπνευστές της απόφασης εξαιρούν από τις βάρδιες το μισό σχεδόν δασικό προσωπικό δηλαδή, τους κλάδους ΠΕ Δασολόγων και ΤΕ Δασοπόνων!!! Γιατί άραγε?? Στην απόφαση προβλέπεται ότι οι συνάδελφοι των κλάδων αυτών θα συμμετέχουν υπερωριακά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και μόνο ως «επικεφαλείς βάρδιας» με σχετική υπερωριακή αποζημίωση!!!!!
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αμείλικτα και άκρως ενδιαφέροντα:
Μήπως οι συνάδελφοι των κλάδων ΠΕ Δασολόγων και ΤΕ Δασοπόνων δεν είναι Ανακριτικοί και Δασικοί Υπάλληλοι κατά το άρθρο 38 του Ν.1845/89???? Μήπως οι συνάδελφοι αυτοί δεν εκτελούν ή δεν θέλουν να εκτελέσουν περιπολίες για την προστασία του Δασικού Κεφαλαίου, υπό ειδικές, επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες!!?? Είναι δυνατόν να υπάρξει φύλαξη και προστασία των Δασών μας χωρίς την καθολική συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των Δασικών Υπαλλήλων?
Η άνιση μεταχείριση μεταξύ εργαζόμενων στην ίδια Υπηρεσία είναι τόσο καταφανής όσο και πρωτοφανής.
Το «ενδιαφέρον» που επέδειξαν ο Υπουργός Π.Ε.Κ.Α. και οι πολιτικοί φίλοι του του, λίγες μέρες προ των εκλογών, να εκδόσουν αποφάσεις για μας αλλά χωρίς εμάς, είναι αξιοπρόσεκτο. Είναι το ίδιο «ενδιαφέρον» που επέδειξε ο υπουργός και οι «ακόλουθοί» του, στην προσπάθειά τους να σώσουν τη Χώρα από την οικονομική κατάρρευση. Είδαμε οι αποφάσεις τους που μας οδήγησαν και κρίθηκαν ανάλογα στις 6 Μαΐου.


Συναφέλφισσες – Συνάδελφοι
Η κρίσιμη απόφαση δεν έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Οι Γενικοί Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων δεν έχουν προχωρήσει στην έκδοση σχετικών αποφάσεων, για την αλλαγή του ωραρίου των Δασικών Υπηρεσιών. Για αυτό το λόγο η απόφαση του Υπουργού Π.Ε.Κ.Α. είναι άκυρη και ανίσχυρη και σας καλούμε να μην συμφωνήσετε σε τίποτα από όσα σας πουν.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων θα προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη και θα ζητά την ακύρωση και την αναστολή της εν λόγω απόφασης. Εμείς οι ίδιοι θα ανατρέψουμε οποιαδήποτε απόφαση που δημιουργεί εργαζόμενους δύο ταχυτήτων.
Καλούμε τους συναδέλφους Δασολόγους & Δασοπόνους και όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, να πάρουν θέση και να σταθούν δίπλα μας. Η κερκόπορτα είναι μπροστά μας. Συνάδελφοι, σήμερα εμείς - αύριο εσείς.
Καλούμε τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να μην υπογράψει και τον Γενικό Δ/ντη Δασών να μην υλοποιήσει, καμιά σχετική απόφαση.
Οι αυθαίρετες, παράνομες και αντιδεοντολογικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και στην πενθήμερη εργασία δεν θα περάσουν. Οι εμπνευστές τέτοιων σχεδίων για μας είναι persona non grata και οι πρακτικές τους casous belli. Συσπειρωθείτε συνάδελφοι γύρω από τους Συλλόγους μας για να υπάρξει ουσιαστική και αποτελεσματική αντίδραση. Ο πόλεμος ξεκίνησε. Οι “είλωτες” δεν θα πέσουν αμαχητί.

Αυτά τα ολίγα για τώρα……… Θα υπάρξει και συνέχεια
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.


Για τα Διοικητικά Συμβούλια
                                                                                          του Σ.Δ.Δ.Υ.Κ.Μ.
                                                          Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας 
                                                   Κων/νος Κατσούδας        Γεώργιος Ρουμπακιάς


                                                                                     του Σ.Δ.Δ.Υ.Αν.Μ.Θ.
                                                     Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας  
                                                 Χόντος Γεράσιμος           Λαζαρίδης Σπυρίδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου