Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση - Καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων για την απόφαση του Υ.Π.Ε.Κ.Α. περί "βαρδιών"

Αθήνα 14  -5 -2012
Αριθ. πρωτ: 31
 Προς:
Προς:
1.   Περιφερειακούς  Συλλόγους - Μέλη μας
  και κοινοποίηση στα μέλη τους            
2.   Δασικές Περιφερειακές Υπηρεσίες της Χώρας
Κοινοποίηση: 1) Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας &
Κλιματικής Αλλαγής κο. Γ. Παπακωνσταντίνου
2) Ειδικό Γραμματέα Δασών κο. Γ. Αμοργιαννιώτη3) Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δ.Υ. (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.)
4) Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων
5) Δικηγορικούς Συλλόγους της Χώρας
6) Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δ.Υ.
7) Ένωση Ελλήνων Δασοπόνων Δ.Υ.
 8) Ομοσπονδία Δασοπονων Ελλάδας Δ.Υ.                                             


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Ο απερχόμενος Υπουργός Π.Ε.Κ.Α κος Παπακωνσταντίνου, ο Ειδικός Γραμματέας Δασών κος Αμοργιανιώτης και οι «συνάδελφοι» «συνδικαλιστές» Ν. Μπόκαρης και Δ. Καψάλης, σε μια πρωτοφανή και άνευ προηγουμένου προσπάθειά τους για την «σωτηρία» των Ελληνικών Δασών, επαναπροσδιορίζουν και επανακαθορίζουν αυθαίρετα, παράνομα και αντιδεοντολογικά τις εργασιακές σχέσεις και την πενθήμερη εργασία, στη Δασική Υπηρεσία.
Με την έκδοση της υπ’ αριθμ. 169558/1675/27-4-2012 (ΑΔΑ: Β4960-Υ0Ξ) απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, προβλέπεται (εκτός των άλλων) καθιέρωση λειτουργίας των Δασικών Υπηρεσιών τα απογεύματα των καθημερινών, των Σαββάτων και των Κυριακών & εξαιρεσίμων (βάρδιες).
Η «σπουδή» που επέδειξαν ο απερχόμενος Υπουργός Π.Ε.Κ.Α. κος Παπακωνσταντίνου και οι συν αυτώ, για την έκδοση αυτής της απόφασης προκαλεί εντύπωση. Θέλοντας να αφήσουν την σφραγίδα τους, και με το «άγχος» να τους διακατέχει για την προστασία των Δασών μας, έσπευσαν λίγες μέρες προ των εκλογών να βγάλουν αποφάσεις του τύπου, αποφασίζομεν και διατάσσομεν.Ο 2.000 συνάδελφοι ανά την Ελλάδα δεν θα τους ξεχάσουν ποτέ. Όπως επίσης δεν ξεχάσουν και τους παχυλούς μισθούς που λαμβάνουν για το «μεγάλο έργο», που προσέφεραν στη Δασική Υπηρεσία. Την ίδια «σπουδή» και «ικανότητα» που επέδειξε ο κος Υπουργός στην προσπάθειά του να «σώσει» τη Χώρα από την οικονομική κατάρρευση, δείχνει και τώρα για να «σώσει» και τα Ελληνικά Δάση. Να μας λείπει. Δεν θα πάρουμε. Άλλωστε το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου τον «δικαίωσε» και με το παραπάνω.
Επί της ουσίας η κρίσιμη απόφαση δεν έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Οι Γενικοί Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων δεν έχουν προχωρήσει στην έκδοση σχετικών αποφάσεων, για την αλλαγή του ωραρίου των Δασικών Υπηρεσιών.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων αποφάσισε:
1.   Να ζητήσει την ανάκληση της απόφασης.
2.   Να προσφύγει στην Δικαιοσύνη.
3.   Να καλέσει τους Γεν. Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων να μην εκδόσουνν αποφάσεις για την αλλαγή των εργασιακών μας σχέσεων.
4.   Να ενημερώσει τα Δ.Σ. των Οργανώσεων των Δασολόγων & Δασοπόνων και αν είναι σύμφωνα με τις πρωτοβουλίες των Προέδρων τους.
5.   Να προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ειδική Γραμματεία Δασών του Υ.Π.Ε.Κ.Α.
Τέλος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων θα αγωνιστεί με κάθε νόμιμο μέσο για την ανατροπή της απόφασης, που μας ανατρέπει την οικογενειακή και υπηρεσιακή μας ζωή.
Σας καλούμε να μην τηρήσετε και να μην συνηγορήσετε σε τίποτα από όσα σας πουν σχετικά με το πρόγραμμα.Είναι συνταγματική, επαγγελματική και προπάντων ηθική μας ευθύνη να μην ακολουθήσουμε και να μην εκτελέσουμε παράνομες αποφάσεις που ανατρέπουν την πενθήμερη εργασία στο Δημόσιο. Σε κάθε περίπτωση η Ομοσπονδία θα είναι δίπλα σας.
Για πρώτη φορά στα Δασικά Χρονικά οι Οργανώσεις των συναδέλφων ενεργούν εντελώς συντεχνιακά, αντισυναδελφικά και ερήμην της Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων. Τους παραδίδουμε στην κρίση των όλων των συναδέλφων στις Δασικές Υπηρεσίες.
Καλούμε τους συναδέλφους Δασολόγους & Δασοπόνους να σταθούν δίπλα μας και να απομονώσουν αυτούς που διασπούν το ενιαίο δασικό συνδικαλιστικό κίνημα με άγνωστα σε μας κίνητρα. Η διάσπαση του ενιαίου δασικού συνδικαλιστικού κινήματος είναι προ των πυλών και τα αποτελέσματα θα είναι οδυνηρά για όλους μας. Ας μην γκρεμίσουμε όσα με τόσο κόπο χτίσαμε τόσα χρόνια. Σήμερα εμείς, αύριο εσείς. Πάντως να γνωρίζουν ότι οι συνάδελφοι δεν θα τους ξεχάσουν και θα το ανταποδώσουν με τον τρόπο τους.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Συσπειρωθείτε γύρω από τους Περιφερειακούς Συλλόγους σας και την Ομοσπονδία μας για να υπάρχει μια δυναμική και αποφασιστική αντίδραση. Μόνο με τη δική σας συνδρομή και συμπαράσταση θα πετύχουμε.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Δ.Δ.Υ.

                                                   Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας 
                                        Γεώργιος Παπαδιάς            Αλέξανδρος Φλώτσιος
                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου