Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ειδικό Πρόγραμμα «Πρόληψης Λαθροϋλοτο​μιών έτους 2013»




Υπεγράφη από τον Υπουργό Αναπληρωτή ΠΕΚΑ, Σταύρο Καλαφάτη, η απόφαση για το Ειδικό Πρόγραμμα «Πρόληψης Λαθροϋλοτο​μιών έτους 2013»
 Αθήνα, 24  Ιανουαρίου 2013


Υλοποίηση Ειδικού Προγράμματος «Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών έτους 2013»

Ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, υπέγραψε σήμερα απόφαση για την υλοποίηση του Ειδικού Προγράμματος «Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών έτους 2013».

Με την απόφαση αυτή, καθορίζεται ο τρόπος λειτουργίας των Δασαρχείων, των Διευθύνσεων Δασών, των Διευθύνσεων Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών, αλλά και του Συντονιστικού Κέντρου Δασοπροστασίας (τηλεφωνικός αριθμός 1591) για τις απογευματινές ώρες (μέχρι τις 22:00) και τις αργίες, με στόχο την αντιμετώπιση των φαινομένων παράνομων υλοτομιών και παράνομης διακίνησης ξυλείας.

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έδωσε ήδη οδηγίες για την αυστηρή τήρηση του θεσμικού πλαισίου και την εφαρμογή του Νόμου, με στόχο την προστασία των πολύτιμων δασικών μας πόρων. Το πρόγραμμα που υλοποιεί από σήμερα η Ειδική Γραμματεία Δασών, έχει προϋπολογισμό 1.490.000 Ευρώ και βαρύνει τις πιστώσεις του Πράσινου Ταμείου. Το κόστος υλοποίησης των μέτρων αυτών, είναι πολλάκις μικρότερο της βλάβης που προκαλείται από το έγκλημα της λαθροϋλοτομίας στα Δασικά Οικοσυστήματα της χώρας και στην Εθνική Οικονομία.

Η Πολιτεία παραμένει σε εγρήγορση προκειμένου να διαφυλάξει τον φυσικό πλούτο της χώρας και καλεί τους πολίτες σε συνεργασία ενάντια σε καταστροφικές, για όλους μας, παραβατικές συμπεριφορές. Το ΥΠΕΚΑ υπενθυμίζει στους πολίτες ότι έχουν τη δυνατότητα να καταγγέλλουν, άμεσα,  περιστατικά λαθροϋλοτομίας στο Συντονιστικό Κέντρο Δασοπροστασίας (τηλεφωνικός αριθμός: 1591).

Υπενθυμίζεται ότι, ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, εξέδωσε στις 21/12/2012 κατεπείγουσα εγκύκλιο για την αντιμετώπιση της λαθροϋλοτομίας προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, η οποία περιλαμβάνει στοχευμένες δράσεις άμεσης εφαρμογής. Παράλληλα, το ΥΠΕΚΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλία και σε συνεργασία με συναρμόδια Υπουργεία, όπου αυτό απαιτείται, για σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων που αυστηροποιούν το θεσμικό πλαίσιο αντιμετώπισης της λαθροϋλοτομίας και διευκολύνουν τους ελέγχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου