Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

8/3/2024 Συνάντηση Eκπρόσωπων των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων των Δασοφυλάκων στη Λαμία

Στις 8 Μαρτίου 2024 συγκεντρώθηκαν οι εκπρόσωποι των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων των Δασοφυλάκων στη Λαμία. Μετά από μια γόνιμη, εποικοδομητική και ειλικρινή συζήτηση αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

1)       Να αντιταχθούμε με κάθε τρόπο στην εφαρμογή του Π.Δ. 115/2016 περί «στολής»

2)       Να διεκδικήσουμε θεσμική και οικονομική αναβάθμιση του κλάδου.

3)       Καταγγείλαμε ομόφωνα κάθε προσωπική - ατομική και εξωθεσμική παρέμβαση (δήθεν για το καλό του κλάδου), που στην ουσία ακυρώνει τον οργανωμένο, θεσμικό και συνδικαλιστικό αγώνα που προσπαθούμε  να δώσουμε.

4)       Μέχρι το τέλος του έτους να πραγματοποιηθεί το Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων (Π.Ο.Δ.) για την εκλογή νέας Διοίκησης, αφού πρώτα και μέχρι τέλος του καλοκαιριού, να έχουν πραγματοποιηθεί οι Γενικές Συνελεύσεις των Περιφερειακών Συλλόγων (μέλη της Π.Ο.Δ.) οι οποίοι θα εκλέξουν τα νέα Δ.Σ. και τους νέους αντιπροσώπους για το Συνέδριο.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Με ενότητα, αλληλεγγύη και αλληλοκατανόηση μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Οι προσωπικές ή μικροπολιτικές επιδιώξεις αποδείχθηκαν ολέθριες για τον κλάδο και καταδικάστηκαν. Η κομματική «αχρωματοψία» που τόσα χρόνια διέπει τους Συλλόγους και την Ομοσπονδία μας, αποτελεί όλα αυτά τα χρόνια τον ακρογωνιαίο λίθο της ενότητάς μας και θα την διαφυλάξουμε πάση θυσία. Χθες στη Λαμία το αποδείξαμε περίτρανα.

Συσπειρωθείτε πάλι γύρω από, τους Περιφερειακούς Συλλόγους σας και την Ομοσπονδία, ξεπερνώντας κάθε ατομική και προσωπική πικρία του παρελθόντος.

«Τα πρόβατα έξω από το μαντρί τα τρώει ο λύκος»

Μα περιμένουν δύσκολοι καιροί.

Ακολουθεί ανακοίνωση που εξέδωσαν οι 18 εκπρόσωποι των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου