Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Γενική απεργία 20 Φλεβάρη !



Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 
ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΡΕΙΠΙΑ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η πολιτική της λεηλασίας και της καταστροφής κάθε δικαιώματος, κάθε κατάκτησης ενός και πλέον αιώνα, δεν έχει τέλος. Η ίδια αντικοινωνική, αδιέξοδη και αναποτελεσματική πολιτική που εδώ και τρία χρόνια αναπαράγεται με σκληρότητα και εμμονή, τώρα επιβάλλεται και με τον απόλυτο κυνισμό!  

ΔΝΤ και Τρόικα, με περίσσιο θράσος, παραδέχονται τώρα ότι "το πρόγραμμα ήταν λάθος"! Κι όμως η Συγκυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και μάλιστα με όλο και μεγαλύτερη επιμονή, όλο και μεγαλύτερη,  λυσσαλέα ένταση. 

Μας ζητούν συγγνώμη! Κι όμως, εμμένουν στην εφαρμογή του πιο ανάλγητου, του πιο ανελέητου σχεδίου αποσάθρωσης εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών/συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, από τη μεταπολίτευση κι έπειτα, εις βάρος των εργαζόμενων και της κοινωνίας.
   
Απολύσεις, ανεργία σε ύψη ρεκόρ, διαθεσιμότητες και βίαιη συρρίκνωση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου και του Ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, περικοπές μισθών, δραματική μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, εφάπαξ βοηθημάτων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κατάργηση Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και κλαδικών συμβάσεων, ανατροπή εργασιακών σχέσεων σε βάρος των εργαζόμενων, ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και της δημόσιας περιουσίας, μειώσεις προνοιακών επιδομάτων, φορολεηλασία των εισοδημάτων και των περιουσιακών στοιχείων των απλών πολιτών, ΟΛΑ αυτά συνθέτουν την πολιτική που επέλεξε η Συγκυβέρνηση να εφαρμόσει και εμμένει σ’ αυτήν
Εμείς οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα -θύματα της ίδια πολιτικής που πλήττει τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό Τομέα και τους μικρομεσαίους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τις πιο ευπαθείς ομάδες του ελληνικού πληθυσμού- βρεθήκαμε εξαρχής στο στόχαστρο των κυβερνητικών επιθέσεων και εξακολουθούμε να δεχόμαστε απροκάλυπτα και προκλητικά την πιο σκληρή επίθεση εις βάρος μας.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις αυταρχικές πολιτικές της Κυβέρνησης, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και τραυματίζουν σοβαρά την ίδια τη Δημοκρατία. 

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την απάνθρωπη και αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική, που οδηγεί σε οικονομική και κυρίως σε κοινωνική χρεοκοπία
Πιστεύουμε ότι μοναδική απάντηση απέναντι στον αυταρχικό κατήφορο που επέλεξε η Κυβέρνηση να ακολουθήσει και στην πολιτική που επιβάλλει  είναι η συλλογική δράση, η συνέχιση και η διεύρυνση του κοινού αγώνα, με τη συμμετοχή όλων όσων πλήττονται από αυτή την πολιτική.
Για το λόγο αυτό, περισσότερο ενωμένοι από ποτέ, εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα προχωράμε σε νέα Γενική Απεργία στις 20 Φλεβάρη 2013 και καλούμε όλους στη στήριξη αυτού του αγώνα, διεκδικώντας:
  • Να σταματήσει η πολιτική της εξαθλίωσης και της φτώχειας.
  • Να ακυρωθούν οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις σε Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα
  • Να σταματήσει η πολιτική της διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Να στηριχθεί το Δημόσιο – Κοινωνικό – Ασφαλιστικό Σύστημα με την ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων, την επιστροφή των καταληστευμένων αποθεματικών, την ενίσχυση της εργασίας.
  • Να μπει φραγμός στη διάλυση της Δημόσιας Υγείας.  Να στηριχθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείαςστην κατεύθυνση ενός δημόσιου, δωρεάν και ποιοτικού συστήματος Υγείας που θα είναι  προσβάσιμο από το σύνολο των πολιτών, χωρίς χαράτσια, περιορισμούς και αποκλεισμούς.
  • Να σταματήσει αμέσως το σχέδιο καταστροφής της Δημόσιας Παιδείας. Η μόρφωση είναι δικαίωμα όλων.
  • Να ανατραπούν οι πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων - εκποιήσεων, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, των δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και δημοσίου συμφέροντος.
  • Να σταματήσει το ξήλωμα των εργατικών δικαιωμάτων - Να επανέλθει σε ισχύ ο θεσμός των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.
  • Να ενισχυθεί η ανάπτυξη και η βιώσιμη απασχόληση με σταθερές θέσεις εργασίας, για να αντιμετωπιστεί το εφιαλτικό πρόβλημα της ανεργίας και να πάψει η εκ περιτροπής εργασία.
  • Να αντιμετωπιστεί η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία  - Να παταχθεί επιτέλους η εισφοροδιαφυγή.  
  • Να αποκατασταθεί η φορολογική δικαιοσύνη, να σταματήσει πια η φορολογική λαίλαπα σε βάρος χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, να παταχθεί η φοροδιαφυγή και η φοροκλοπή και να πληρώσουν, επιτέλους, οι έχοντες και κατέχοντες.
ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 11.00 ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ
ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ


Οι δασοφύλακες και όλοι οι υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής μαζευόμαστε  σε προσυγκέντρωση στις 10, οο το πρωί  στο Μουσείο !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου