Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Δασοφύλακες σε ...απόγνωση

Δασοφύλακες σε ...απόγνωση

Δασοφύλακες σε ...απόγνωση

8 Ιουλ 2011, 11:02
Αρ. φυλ. 451/6-7-11

Μεταθέσεις “πέρα-δώθε” με ...αλφαβητική σειρά
Πρώτα τους μεταθέτουν στο Λιδωρίκι και μετά ...τους φέρνουν πάλι στο Καρπενήσι
Διπλή απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας μεταθέτει δασοφύλακες του Δασαρχείου Καρπενησίου σε οργανικές θέσεις στο Λιδωρίκι, επιλέγοντάς τους με αλφαβητική σειρά και όχι βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, ενώ μετά τους ...επιστρέφει και πάλι στο Καρπενήσι.
Οι δύο διαδοχικές αποφάσεις (12193-72835/27-06-2011 και 12192-72834/27-06-2011), τις οποίες υπογράφει η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κα Καλλιόπη Γερακούδη, έχουν προκαλέσει τρόμο στους επτά δασοφύλακες του Δασαρχείου Καρπενησίου, οι οποίοι καταγγέλλουν τα ανεξήγητα "πήγαινε - έλα", ενώ δηλώνουν "εργασιακά όμηροι" και απειλούν με προσφυγή στον εισαγγελέα.
Αρχικά, μετατέθηκαν σε οργανικές θέσεις στο Δασαρχείο Λιδωρικίου και αμέσως μετά, με δεύτερη απόφασή της, η κα Γερακούδη τους μετακινεί ξανά στο Καρπενήσι.
Με τις ίδιες αποφάσεις μετατέθηκαν άλλοι τέσσερις δασοφύλακες, από το Δασαρχείο Καρπενησίου στο Δασαρχείο Φουρνάς, τους οποίους επίσης μετακινεί πάλι στο Δασαρχείο Καρπενησίου. Ακόμη, από τη Διεύθυνση Δασών μετακινούνται άλλοι δύο δασοφύλακες στο Δασαρχείο Φουρνάς και άλλοι έξι δασοφύλακες στο Δασαρχείο Καρπενησίου.
Το αξιοπερίεργο δε, στο όλο αυτό το υπαλληλικό "πήγαινε - έλα", είναι και η επιλογή των προσώπων.
Όπως εξηγεί στα "Ευρυτανικά Νέα" ένας εκ των μεταφερόμενων, ο κ. Ταξιάρχης Σβερώνης, “... η επιλογή των προσώπων που μετατίθενται, δεν έγινε με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, όπως οικογενειακά, εμπειρίας, εντοπιότητας κ.λπ., αλλά με ...αλφαβητική σειρά”.Πράγματι, αν δει κανείς τα ονόματα που καταγράφονται στα παραπάνω έγγραφα, οι μεταθέσεις έγιναν με αλφαβητική σειρά. Για παράδειγμα, για τους επτά δασοφύλακες του Δασαρχείου Καρπενησίου, οι οποίοι μεταφέρονται στο Λιδωρίκι, τα αρχικά των επωνύμων τους ξεκινούν με τα γράμματα "Π" έως και "Φ". Αντίστοιχα, τα ονόματα των άλλων τεσσάρων που μεταθέτονται στο Δασαρχείο Φουρνάς ξεκινούν από "Λ" και "Μ"!
Βέβαια, αντίστοιχες ανακατατάξεις προσωπικού έγιναν σε όλα τα Δασαρχεία Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, έχοντας ληφθεί πάντα υπόψη από τη διοίκηση, οι υπηρεσιακές ανάγκες των οργανικών μονάδων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
Στα πλαίσια του εξορθολογισμού και της κατανομής των υπεράριθμων υπαλλήλων όπου υπάρχουν κενά και σε συμφωνία με τις κυβερνητικές εξαγγελίες και ανακοινώσεις, η Γενική Γραμματέας προχώρησε στη μετάθεση υπαλλήλων σε κενές οργανικές θέσεις, από υπηρεσίες που παρουσίαζαν πλεονάζον προσωπικό.
Στα Δασαρχεία Καρπενησίου και Φουρνάς, καθώς και στη Διεύθυνση Δασών Ευρυτανίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας παρέθεσαν, σήμερα εργάζονται συνολικά 25 δασοφύλακες. Οι 10 στο Δασαρχείο Καρπενησίου, οι 10 στο Δασαρχείο Φουρνάς και οι 5 στη Διεύθυνση Δασών Ευρυτανίας.
Να αναφέρουμε επίσης ότι οι καλυμμένες οργανικές θέσεις σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της απόφασης, είναι 24 υπάλληλοι στο Δασαρχείο Καρπενησίου, 23 υπάλληλοι στο Δασαρχείο Φουρνάς και 7 υπάλληλοι στη Διεύθυνση Δασών Ευρυτανίας.
Προσφυγή στα
δικαστήρια
Με τη δεύτερη απόφασή της, η Γενική Γραμματέας, ενώ προχωρά στην ανακατάταξη του προσωπικού, έρχεται και επαναφέρει στις ίδιες θέσεις τους ίδιους υπαλλήλους που μετέθεσε, προφανώς για να μην ξεσηκωθεί θύελλα διαμαρτυριών.
Οι εργαζόμενοι, όμως, καταγγέλλουν μέσα από τα "Ευρυτανικά Νέα", τις "περίεργες μεταθέσεις".  "...ξεσπιτώνουν οικογένειες, αναστατώνεται η οικογενειακή και προσωπική μας ζωή με το έτσι θέλω και χωρίς εξήγηση", λένε, ενώ εκφράζουν την απορία τους για τις μεταθέσεις που έγιναν, όπως αποδεικνύεται, με αλφαβητική σειρά.
"Πρώτη φορά το είδαμε αυτό να γίνεται. Η μετακίνησή μας δεν έγινε με βάση αντικειμενικά κριτήρια, αλλά βάσει μιας λογικής “μπουλουκιού”. Χρειάζομαι τόσους εδώ, τόσους εκεί, λες και δεν υπάρχουν άνθρωποι και οικογένειες πίσω από τους αριθμούς", τονίζουν.
Αισθάνονται "όμηροι"Εκείνο που πράγματι ανησυχεί τους δασοφύλακες είναι ότι ήδη, με την αρχική απόφαση της υπηρεσίας, οι ίδιοι εμφανίζονται στις οργανικές θέσεις στο Λιδωρίκι.
Μπορεί με τη δεύτερη απόφαση να μετακινήθηκαν και πάλι στο Καρπενήσι, αλλά κανείς δεν τους βεβαιώνει ότι δεν θα υπάρχει αργότερα μια άλλη απόφαση, η οποία θα τους μετακινεί και πάλι στην οργανική τους θέση, δηλαδή ...στο Λιδωρίκι, όπου κανείς δεν θέλει να πάει.
Δηλώνουν έτοιμοι να αντισταθούν και να προσφύγουν ακόμη και στον εισαγγελέα για να δικαιωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου