Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ Εκτός ελέγχου η παράνομη υλοτομία



ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ Εκτός ελέγχου η παράνομη υλοτομία


Ακόμη ένα περιστατικό βίας σε βάρος υπαλλήλων του δασαρχείου καταγράφηκε στην περιοχή Γαρεφίου Αριδαίας, προκαλώντας εκτός των άλλων την αντίδραση του συλλόγου δασοφυλάκων.
Του Φώτη Κουτσαμπάρη 

«Έχουμε σχεδόν καθημερινά τέτοια περιστατικά στη μάχη που δίνουμε εναντίον παράνομων ξυλέμπορων και λαθροϋλοτόμων και είναι βέβαιο ότι, όσο πλησιάζουμε στο φθινόπωρο, τόσο τα συμβάντα θα αυξάνονται», αναφέρει στη «Μ» ο πρόεδρος του συλλόγου δασοφυλάκων δημοσίων υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Κατσούδας. Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν ο δασοφύλακας Π.Β. και ο δασολόγος Ι.Ι., υπάλληλοι του δασαρχείου Αριδαίας, σε έλεγχο ξυλαποθήκης δέχτηκαν επίθεση από γνωστό ξυλέμπορο της περιοχής.
Ο 48χρονος ξυλέμπορος Ν.Γ. και ένας εργάτης αλβανικής υπηκοότητας, που απασχολούσε στην επιχείρησή του, επιτέθηκαν εναντίον των δασικών υπαλλήλων και του οχήματος στο οποίο επέβαιναν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ο Π.Β. και να υποστεί σημαντικές φθορές το υπηρεσιακό όχημα. Σύμφωνα με την καταγγελία ο κατηγορούμενος ξυλέμπορος έχει απασχολήσει και άλλες φορές το δασαρχείο για περιστατικά παράνομης υλοτομίας.

Αναφορά στον εισαγγελέα
Οι υπάλληλοι έκαναν καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Αριδαίας και κατέθεσαν ενόρκως για το περιστατικό, ενώ το δασαρχείο Αριδαίας ετοιμάζει να υποβάλει σχετική μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα. Η αστυνομία αναζήτησε τον ξυλέμπορο και το βοηθό του, αλλά είχαν εξαφανιστεί. «Θεωρούμε αυτονόητη τη νομική και ηθική συμπαράσταση της διοίκησης προς τους υπαλλήλους του δασαρχείου Αριδαίας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στα δικαστήρια, όπως και την άμεση επισκευή του υπηρεσιακού αυτοκινήτου», τονίζει ο κ. Κατσούδας.
Ο πρόεδρος του συλλόγου δασοφυλάκων σημειώνει ότι γίνονται εντατικοί έλεγχοι σε μάνδρες ξυλέμπορων. «Εμείς κάνουμε ελέγχους, χωρίς να θεωρούμε ότι είναι παράνομοι. Ενδέχεται όμως να υπάρχει και παράνομη ξυλεία», λέει ο κ. Κατσούδας. Ο ίδιος αναφέρεται και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δασοφύλακες σε Θεσσαλονίκη και Πέλλα λόγω μη επαρκών πιστώσεων για τα καύσιμα των υπηρεσιακών αυτοκινήτων. Για κάθε όχημα δικαιολογούνται μόνον 25 λίτρα καυσίμου το μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου